учители

Преглед: >
 

Предлагам да се запознаем и да дискутираме проектозакона за училищното образование

Скъпи колеги и приятели на общността, подготвеният нов закон съдържа качествено нови положения и залага редица реформи в образователната сфера. Създават се нови органи и институции, въвеждат се нови длъжности с различни функции, взаимоотношенията между всички звена стъпват на една друга, различна база. 

Документът е много обемен и колкото и да се опитвах да отделя само различното, новите акценти в него, бележките заедно цитираните ...

Похватът "оцветяване" в PowerPoint или как да използваме превключвателите (тригерите) за образователни цели

Нямах намерение да пиша инструкция за използване на превключватели (тригери) в PowerPoint. Написах я от зор, защото попаднах на урока на нашата неотразимо чаровна и креативна учителка по компютърни програми – Вили Дафчева, за макрос, с който се оцветяват обекти в PowerPoint

Хвана ме яд, че не ми се получиха опитите да активирам макроса и след като ми стана ясно, че няма да успея да го подкарам на нова презентация, се ...

Колеги, търсят се доброволци ентусиасти за администратори на общности!

Ще обясня накратко. Преди година и нещо създадохме три образователни общности (”Начално образование”, „Предучилищна педагогика” и ОНГО), чиито линкове се намират вдясно и можете да разгледате самите общности. Сайтът ни обаче има незавършен вид. Необходимо е да се създадат и останалите общности, свързани с отделните културно-образователни области:

Мистерията около кариерното развитие на учителите

Както уж нямаше да се титулуваме, така най-неочаквано на учителска оперативка беше съобщено, че от новата година ще влезе в сила… някаква мистериозна програма за кариерното развитие на учителите. „Мистериозна”, защото така и не я открих къде е записана. Моля за повече инфо от онези, които знаят!

Как си вкарах автогол

Сутрин се събуждам в продължение на дълго време, пиейки чаши кафе вкъщи. После, в училището, продължавам с безмилостното кофеиново атакуване на моя организъм. Случва се понякога до обяд все още да блуждая недосъбудена, но тази сутрин ококорих очи рано-рано.

Посрещна ме в училищния двор таткото на Калина с думите:

- Вчера отново са откраднали телефона на дъщеря ми, докато всички сте били във физкултурния салон

Манипулират ли ни децата?

Отговорът на този въпрос е: да, често се наблюдава това явление. А обяснението му се крие в желанието на децата да получават непрекъснато одобрение от страна на възрастните, като се стараят да поддържат това впечатление винаги, на всяка цена. А когато сгрешат или се провинят, се случва да използват манипулации и да заблуждават.


Писмо на МОН относно продължителността на работното време на учителите

Изпълнявам си обещанието, дадено на hoaxer, и публикувам текста на писмото, в което се казва, че се забранява на директорите да задържат учителите по 8 часа в училище.


Вътрешни правила за работна заплата

Изпратиха ми информацията по пощата, но още не съм я сдъвкала. Имам чувството, че ни готвят интересни изненади, които обаче ни обвързват със синдикатите. ...

Родителски ултиматум

Един, както се оказва, нерешен проблем, започнал през миналата учебна година, но, за жалост, с нова сила продължава и през тази. Бившите ми ученици сега са пети клас и негативите от действията на въпросния татко, който не зачита нито училището като институция, нито учителите като хора, на които им се дължи някакво уважение, вече се поемат от моите колеги от среден курс.

...

В отговор на нападките на The Maker спрямо учителството

Чувствам се лично засегната от неговите изказвания по адрес на учителите и за да не съм голословна, ще го цитирам. В поста си „Смешният плач на даскалите” той каза следното:

... Нямах намерение да коментирам учителската стачка, обаче даскалите започнаха да стават нагли... Истина е, че държавата ги лъже, че им плаща, но е вярно и другото - учителите лъжат, че работят. Образованието, което дават на децата е под всякаква критика.
...
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET