Образователна общност "Математика, информатика и информационни технологии"

Последни публикации

 
avatar

Learningapps

Искам да ви представя мои интерактивни упражнения по математика за 5 клас. ...
avatar

Програмиране за часовете по СИП ИТ в начален етап

Определено няма да предлагам разпределение и теми... По-скоро идеята ми е да ви предложа забавни онлайн приложения, които ще ви помогнат да ангажирате учениците си с нещо провокиращо любопитството, интересът и уменията им да решават проблеми, и правейки това, да научат основите на програмирането.
Предложенията са три. Интересни са и дълго време ще държат прехласнати учениците ви( и не само тях, гарантирам)!
code.org е цяла вселена от ...
avatar

ClassFlow - с телефони и таблети в час

Това е доста проблемен въпос. Да  ползват или не учениците собствените си устройства в час. Повечето от "щурите" учители, които познавам, биха се съгласили да пробват, стига да бъдат убедени, че устройствата ще се ползват в полза на учебния процес. С ClassFlow това може да се случи.
Та за какво иде реч...  Това е онлайн (ще ви трябва wi fi) система за създаване на урочно съдържание и добавяне към него на интерактивни елементи. До ...
avatar

Интересна идея- създаване на инфограми в PowerPoint

Инфограмите набират популярност в последно време като интересен начин на представяне на информация. Можете да провокирате учениците си да създадат такива чрез познато за тях средство- PowerPoint. Идеи можете да видите тук -http://infographing.weebly.com/
avatar

Active textbook - направи си сам интерактивен учебник

Active Textbook е интернет платформа, в която може да съживите учебника, с който работите, стига да имате неговия pdf формат. С помощта на Active Textbook, мажете да добавите към урока /или върху него/ видео, изображния, звук, да вмъквате бележки и дори тестове.


avatar

Идея - "Направи си сам" тъч интерактивна дъска

Използването на технологичните иновации в обучението по информатика и ИТ (или поне запознаването на учениците с тях) са въпрос на личен избор на учителите... Въпреки това сме длъжни да обръщаме поглед към новостите - тъй като науките, които преподаваме :) са изключително динамични и променящи се.
Рядкост са училищата, които могат да отговорят технологично на динамиката, но винаги има хитроумни идеи, които може би биха ни подпомогнали, ...
avatar

Jump Math България - Годишен доклад 2012/2013

Здравейте,

Годишният доклад за внедряването на Jump Math в България през изминалата учебна година е публикуван. Резултатите са очаквано изключителни и вече са доказани с обстоен тест. Паралелки, учили две години по Jump, надвишават изискванията за по-горния клас (вж. резултати 3 клас).

progresivno.org - Годишен доклад 2012/2013

През новата учебна година започват около 80 учители с 1400 деца.

Основна задача за новата учебна ...
avatar

Разпределение по сип математика за 7 клас

Току що установих, че никой не е отговорил на нито един мой зов за помощ. Дано този път молбата ми да бъде чута! Нуждая се от разпределение за сип по математика в 7 клас. А когато съм готова с всичките си разпределения ще ги кача тук, за да могат да се ползват от всички, които имат нужда като мен сега!
avatar

Числата 10, 20, 30, ...., 100. Презентацията ще ви помогне при запознаване на второкласниците с числата до 100.

Числата до 100.ppt
avatar

Участта на информатика е една ... навсякъде!

Интересни мисли за дейността на информатиците в руските училища, а не е ли така и в българските училища?! Извинявам се че клипа е на руски език!

http://youtu.be/wNc8frXG9EM

Powered by PageSpeed