Последни публикации

 
avatar

Нови диктовки за първокласници

От разпределенията, които са дали две от водещите издателствата за реда на буквите в буквара виждам, че те не са подредени по един и същ начин. Програмата "Българска граматика (grammar-bg)" на Ваньо Георгиев ще ви улесни в създаването на списък с думи за четене и препис на думи, съставени от изучените букви. 
avatar

Азбука с картинки - видео

Днес завъших видеото по книжката ми с картинки коята пуснах преди няколко дена тук. Направих я и във видео вариант за по лесно ползване на по големи екрани проектори телевизори и тн. Времето през което се сменя всяка една картинка е 10 секунди мисля, че е достатачно. Видеото ще бъде добавено като линк в секция материали на проекта.

Това видео е част от проекта http://abv.lamez.org/
facebook страница на проекта https://www.facebook. ...
avatar

Разчертаване на бяла дъска за първи клас

Уважаеми колеги,
Имам задача да разчертая бялата класна дъска с тесни и широки редове и квадратна мрежа - за бъдещите ми първокласници. Има ли някакви специални изисквания за разстоянието между редовете и размерите на квадратчетата? Преди време колега беше написал /тук в блога/ информация по този въпрос, но не мога да я открия. Предварително Ви благодаря за отделеното време и внимание.
avatar

таблицата за умножение

Таблицата за умножение:
работни листове за упражнения.
Multiplication_Partition_combine.doc
avatar

Книжка с българската азбука

Здравейте искам да ви представя моята книжка с картинки и българската азбука
давам ви линк към PDF файла, но под него в сайта има и epub формат за мобилни устройства тази книжка,  както и проекта abv lamez org са авторски.

PDF линк за директно сваляне: http://abv.lamez.org/bgazbukaskartinki.pdf
Сайт на проекта: http://abv.lamez.org
facebook на проекта: https://www.facebook.com/abvlamezorg-721642037863118/
avatar

Tърся ел. учебници за 2 клас на Булвест

Някой да има идея?
Съществува ли "опция" да си изтегля електронните учебници за 2 клас /Булвест/? През изминалата година ползвах за 1 клас диск с всички ел. учебници, но...вмъкни диск, извади диск...лоша работа, неудобна. Разчегърках си лаптопа. Пък и сега ситуацията е такава, че за последно ще учим по тези учебници, би трябвало вече да не са толкоз "секретни", защитени с ...
avatar

разпределения

Здравейте!
Другата учебна година ще съм 4 клас. Казаха ни, че ще ни ги искат по новия вариант. Има ли друг при който е така?
avatar

Далече, далече - Петя Александрова

Далече, далече 2-П. Александрова.ppt
avatar

Към админите на блога

Обръщам се към админите на блога. Не знам какво наложи да промените облика на блога, но знам, че го направихте безличен. Промените не го направиха с по-хубав дизайн. Да не говорим за изобилието от реклами. Влизам много рядко, защото не разпознавам „моето познато и любимо място”. Така се чувстват и други мои колеги. Вероятно сте забелязали, че след промяната на дизайна, блогът не е посещаван както преди.
avatar

Затвърдяване - звук и буква Хх

В презентацията са използвани материали от електронен учебник Буквар.
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET