Последни публикации

 
avatar

SEA LIFE PART A Fishy Friends

1 час: “I Spy Something”

 Преди да започне играта се представят думите, свързани с частите на тялото на рибата. Показват им се изображенията, които после се залепват на място, видимо за всички. Играе се на групи. Избира се една карта и този, който описва започва с „I spy” и допълва описанието, използвайки думите. Останалите трябва да познаят коя е думата. Този, който отгатне описва.

2 час: Recycled fish sculpture

 Учениците трябва да ...

avatar

КАРТИНА В ПРИРОДНА СРЕДА - ИИ 2клас

https://www.youtube.com/watch?v=l4-IjfsF2A0
avatar

ДРЕХАТА КАТО КАРТИНА-ИИ 2 клас, начин на оцветяване

https://www.youtube.com/watch?v=r-ZogeJdFbA
avatar

Тренировка с умножение и деление

 Част от учениците са позабравили таблицата за умножение и деление. Затова предлагам един интересен и динамичен начин за преговаряне на таблицата. 
 Учителят пита децата за произведението или частното на две числа и когато някое от тях отговори им се дава задача с физическо упражнение. Например: "Колко е произведението на 4.3?". Отговор: "12!". Тогава трябва да направят толкова клекове, колкото е отговорът на произведението. ...
avatar

КАК ДА ИЗМЕРИМ ВЯТЪРА БЕЗ УРЕД?

https://www.youtube.com/watch?v=VETqi7snZbE&feature=youtu.be
avatar

Звук

Ето още един материал, който въвлича децата в процеса на учене и им позволява да се превърнат в изследователи. Този път темата е за звука. Превела съм го от английски. Приятен експеримент! 

Линк към публикацият в блога ми
avatar

ПРАЗНИЧНА ТОРТА ОТ ХАРТИЯ-ТП 2 клас Просвета

https://www.youtube.com/watch?v=2xNr_rT8Aa8
avatar

разпределение за 2 клас Булвест новата учебна програма

Здравейте,
Може ли да ми дадете разпределението по новата учебна програма за 2 клас на Булвест по БЕЛ, Математика, Околен свят и Музика.
Благодаря
avatar

Забавно умножение и деление

 Това, което споделям с Вас е идея за упражнение на таблицата за умножение и деление. 

 Принтирайте двата файла върху по-твърд лист хартия. Върху първия ще упражняваме действията, а от втория изрежете произведенията в червено и ги разбъркайте в кутия. Всяко дете тегле картонче и трябва да го залепи на съответния ред, в зависимост от умножението на коя двойка цифри се получава. 


Линк към публикацията в блога ми
avatar

Гравитация

 
Обичам да разнообразявам и обогатявам часовете с допълнителни знания, за да може на децата да им е хем полезно, хем интересно. Определено в областта на науката е добре да има повече опити и онагледеност. Ученето чрез преживяване е едно от водещите двигатели в моите часове. 
 Затова ето нещичко за гравитацията. 
 
Линк към публикацията в блога ми ...
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET