Поли Рангелова - Публикации

 

BGLog

Преглед: >
 

Изтича срокът за безплатен ъпгрейд с Windows 10

Покрай моите зрителни проблеми ползвам функцията "печатане с глас" - диктуване, от гугъл документи. Днес обаче възникна технически проблем с микрофона на компютъра ми. Какво ли не опитах, за да задействам устройството - обновявах драйвери, сменях настройки, но без резултат.

Докато кликах тук и там, ми излезе предложение да ъпгрейдна операционната си система, която е Windows 8.1. Кликнах върху появилия се линк и се зареди съобщението, .. ...

Мултифокални лещи

Нарочно избрах това заглавие, защото е крайно време в интернет някой, който като мен си е направил очна операция и си е сложил една от най-скъпите лещи (AcrySof® IQ ReSTOR® Multifocal IOLs), за да коригира късогледството и далекогледството си, да разкаже какво може да се случи след това. Преди интервенцията ти обещават, че след слагането на лещата веднага проглеждаш и можеш да четеш – много важно уточнение в моя случай, защото ми . ...

Към програмистите на Bglog!

Пиша тук, защото на главната страница ще се забележи по-скоро.Има проблем със зареждането на сайта. Ту се отваря страница, ту се чака много дълго време платформата да "зацепи". 

Моля помогнете, за да може потребителите комфортно да сърфират и да публикуват!

Благодаря предварително!

Проба

Проба

Приказка за Слънцето и Земята

Преди хиляди години Слънцето живеело в другия край на Вселената. Един ден съгледало Земята отдалече и мигом се влюбило в нея. Земята го видяла и сърцето й също запламтяло от любов по него. 

Влюбеното небесно светило се понесло към Земята, без да откъсва поглед от нея, и колкото повече я приближавало, толкова повече тя се разхубавявала. Появил се денят, който я залял с чудна светлина и разкрил ...

Мъдростта на индианците

Това е един здрав копи-пейст на публикувани на различни места в интернет откъси от книгата на Ж. П. Бур - „Мъдростта на северноамериканските индианци“. Предполагам, че всичките цитати са взети от нея, въпреки че не на всички места беше указан източникът. Четейки индианските мъдрости, се изненадвах постоянно, че написаното е в пълен синхрон с моето светоусещане. Което ще рече, че или съм помъдряла, или има нещо индианско в мен. 

...

Денят на София в ретро стил

Може би за онези, които се намират далече от София, би било интересно как част от жителите на столицата днес отпразнуваха Деня на София.

С моите приятели слязохме с метрото на спирка „Софийски университет”. В градинката срещу университета чудният гайдар извличаше вълшебни звуци от своята гайда и за разлика от всички други улични музиканти той не беше сложил край себе си съдинка за събиране на пари. Свиреше от сърце и душа така, ...

Завистта като двигател на прогреса :)

Наблюдавам си наоколо и си разсъждавам върху явлението "завист". Стигам до извода, че съм грешала, окачествявайки го като отрицателно човешко качество и дори, заклеймявайки го като обществено зло, защото завистта в определени случаи може да се прояви и като двигател на прогреса. 

Ще илюстрирам с пример какво имам предвид. 

Представете си стандартната ситуация, в която се поражда ...
...

Група Петте сезона - "Танц с вечерния дъжд"

Песента ми е много любима и това беше причината да направя първия си опит в слагането на субтитри във вибокс. 
Като прашинки във Времето…

Откакто съществуваме, Времето ни управлява, спазвайки непоклатимия си принцип за еднопосочността, който гласи, че всяко нещо си има начало, развитие и край. Всяко нещо започва да остарява веднага след раждането си и един ден приключва, свършва, умира - дори това да е най-статичното наглед творение на Космоса, чиято промяна ние, хората, не бихме могли да забележим по простата  причина, че не живеем достатъчно дълго, за да я видим с очите си.  

...
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET