Последни публикации

 
avatar

Хвърчила

Бързах към вкъщи. Беше един от онези януарски дни, в които рязко бе застудяло и целият треперех. Спомних си как посиняваха ръцете ми от студ и как едва свивах пръстите си. Оставаха само няколко пресечки и щях да съм на топло. Щях да си взема горещ душ и след това да си пусна някой филм. Имаше и бира в хладилника, а не бях гладен... Не бях пушил от две седмици.
Тъкмо пресичах поредната малка уличка, когато една кола едва не ме блъсна. Закачи .. ...

avatar

Униформено ехо

Миналото те връхлита неочаквано. Или един разказ като вариация на идеята за връщане на наборната военна служба.
avatar

Светулка за двама

07.06.2010 г.

„... тъмноруса коса... за подстригване… веждите... да се почистят... вирнат нос...  мънички бръчици около очите – почти не се виждат, обаче ти си знаеш, че са там… да си купя крем след работа... някаква маска май ще е по-добре... сякаш не си на тридесет и пет години, а на сто и пет… сутринта пак се успа... кафето изкипя… не се гримира...”

– … да ми се рисувате и да се правите на красиви! – довърши на глас самият шеф и се изправи ...

avatar

Пеперуда нощна

Пеперуда нощна
слънцето скрива.

Играе
с моята сянка –
палаво дете,
избягало от мен
в съня.

А от моите мисли
заблатени –
лотос израства.
Паун опашка
разтваря.
Въздишката му,
любовен цветен
вихър,
пеперудата отнася,
пътека за слънцето
отваря.


avatar

Да е кадемлия

Отзив от представянето на втората ми книга.
Автор на текста и снимките:  д-р Дарина Петрова
avatar

Старата дама от дома под звездите

           Домът беше в края на малкия град, заобиколен от борови и кестенови дървета. Планината се спускаше плавно до олющените му масивни стени, сутрин въздухът трептеше под новите алуминиеви прозорци, а слънцето се промушваше през клоните чак по обяд. Тогава в стаите се настаняваше новият ден, който за обитателите тук беше еднакъв и равен като усмивките, с които близките им го напускаха след един или два часа свиждане. Усмивки, които ...

avatar

Сътворението на хората

Сътворението на хората

Сега ще ви разкажа една приказка - историята за сътворението на хората. 
Много от вас са чували, че те са произлезли от маймуните, или пък, че били омесени от кал от Господ, Аллах или както там се e наричал Върховният майстор.
Но в тези истории има само капчица от истината. Истината е една и вие трябва да я узнаете от мен, за да я разкажете на децата си.

 

avatar

Случи се.Най-после

Да ви се похваля.излезе първата ми книга.  Понеже малко ми е неудобно сам да се хваля,затова пускам материал от местните вестници.....
avatar

"Най-чудното пролетно място"Астрид Линдгрен ПОМОЩ!

Здравейте на всички!Аз съм нова във форума ,също така съм и бъдеща начална учителка(надявам се).Предстои ми изпит на държавна практика и трябва да изнасям урок по литература за 1 клас - "Най -чудното пролетно място"Астрид Линдгрен.
Виждам,че всички публикувате много хубави уроци и презентации и бих помолила ,ако някой има някакви идеи за този урок,какво би ми препоръчал за този урок,като задачи и допълнителни неща,за да може да ми протече ...
avatar

На завоя на моята улица

Странни същества са жените! И същевременно безкрайно логични по своему.
Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP