Добре дошли! Тази общност се изгражда от нейните потребители. Всеки, който се регистрира при нас, автоматично активира свой сайт от типа "блог". Тук пишем на всякакви теми, свързани с посочените категории.
Заповядайте при нас! Удоволствието ще е взаимно :)

Последни публикации

 
avatar

Алкохолът е причина за седем вида рак

В британският журнал за зависимости "Addiction" бе публикуван нов метаанализ в който се твърди, че между алкохола и седем вида ракови заболявания има връзка. Според анализът дори хората, които консумират малко или дори умерено количество алкохол са в риск.

Този анализ се базира на резултатите от множество проучвания, които са били направени през последното десетилетие. Провеждани са от Световния фонд и Международната агенция за изследвания в ...
avatar

Класическата рецепта за Шкембе чорба

Лято е! Лятото човек опитва да се храни здравословно, като набляга повече на плодове и зеленчуци. Но също така обича и да се глези с вкусни гозби, каквато за българина е и класическата Шкембе чорба. Отдавна се знае за нейните чудодейни качества и не е необходимо да убеждавам никой за нейната здравословност.

Ще ви опиша как се прави шкембе чорба, за да може да я сготвите и вие у дома.

Купувате си телешко шкембе. Гледайте да е чистено, като ...
avatar

Спонсорирането на лекари

Съвсем наскоро се появи новина в която се посочват даренията, които се правят към лекари от страна на фармацевтични организации. Тази новина сякаш премина без да направи голямо впечатление на хората, а би трябвало да алармира обществото, тъй като касае всички нас.
Много пъти съм се чудил защо като отида на лекар ми предписват някакви лекарства, които са нови, екзотични, често много по-скъпи. Отивам при моето Джипи и то ми съставя рецепта от ...
avatar

Плуване или фитнес - как да изберем най-подходящия спорт за нас

Ще ви запознаем с плюсовете и минусите на едни от най-известните и практикувани спортове в света. Знаем, че крайната цел е добро здраве, оформено тяло и тонус, но всяка активност натоварва различни групи мускули. Затова преди да започнете да тренирате, преценете кое занимание ще бъде най-подходящо за вас.
 
Плуване

В България има над 300 басейна, в които може да се насладите активно на този спорт. Най-известните в София са...
avatar

5 чая за по-добро здраве

Ако се потопим в света на чая, със сигурност ще останем там завинаги. Разнообразните вкусове и начинът на приготвяне, който е същински ритуал, превръщат напитката във вълшебство за сетивата и здравето.

Оолонг чай за отслабване


avatar

20 креативни идеи за дома

1. За да предпазите пода от надраскване, ще ви помогнат чорапи, навлечени върху краката на столовете и масата.

...
avatar

08 04 2016 актуализация. Първи дни в къщи след операция на става. Ендопротезиране. Какво трябва да знаемСлед смяна на тазобедрена става, какво трябва да знаем?

Първи дни на възстановяване в къщи след ендопротезиране. Рехабилитация.  От какво се нуждаем и какво трябва да избягваме да правим? Правила за използване на тоалетни столове, надстройки, проходилки и патерици Завръщане в къщи след смяна на тазобедрена става, ендопротезиране. За по-лесно възстановяване, какво трябва да правим и какви помощни средства и приспособления ...
avatar

Помощ за закупуване на помощни средства за хора с увреждания. Ред за отпускане и корупционни практики.

Всички хора с увреждания, деца и възрастни , трудно подвижни, лежащо болни, инвалиди, възрастни хора трудно подвижни или лежащо болни имат право на целева помощ от Агенция "Социално подпомагане" отпускана за закупуване на помощни средства и медицински изделия. Не е задължително Експертно решение ТЕЛК. Важно е състоянието и увреждането удостоверено със съответните медицински документи. Публикацията е от Георги Воев, управител на "Воев-София" ...
avatar

Да пием вино, за да не изгорим?!

Ако искаме да се предпазим от слънчево изгаряне, трябва да пием повече вино през лятото.Това твърдят учените в Барселона от Испанския национален център за изследвания.
Съставна част на гроздовите зърна, предпазва кожата от вредното влияние на УВ лъчите.
ФЛАВОНОИДИТЕ,намиращи се в гроздето, спират химическите реакции,които убиват клетките на кожата и причиняват изгаряне.

Когато УВ лъчите достигнат до кожата, те активират ''реактивни ...
avatar

Рак на дебелото черво.

Рак на дебелото черво (РДЧ) е на второ място, като причина за смъртност в България след рак на белия дроб и най-честата ракова локализация в храносмилателната система. Честотата на РДЧ при мъжете и жените е приблизително еднаква. Най-често се развива във възраст от 60 до 80 години.
Вещества, които благоприятстват развитието на РДЧ.

1. Червените меса, които са богати на желязо, предизвикващо образуването на кислородни радикали;

2. ...
Powered by PageSpeed