Пътешествията - до съседния град или до друг континент, пречупени през вашето въображение. Факти, разкази, далечни и близки места - от вас и за вас.

Последни публикации

 
avatar

Одрин интересна туристическа дистенация

Защо е интересно да посетиш Одрин. В Областта Одрин са се провели повее от 10 важни антични битки през средновековието. България е побеждавала край Одрин Византия неколкократно. Хан Крум превзема града през 813г. През 914г. цар Симеон отново превзема града. Но най-важното събитие е битката през 1205г. с латините, когато цар Клоян разгромява рицарите и пленява император Балдуин 1. В града се намират много престижни университети. А по време на ...
avatar

Хотел Деница - Обзор - да измамим туриста в Booking.com

Имах нещастието да резервирам 9 нощувки в хотел Деница в Обзор. Резервацията направихме през Booking.com още февруари-март с идеята да платим всичко по-рано и накрая да остане само да имаме джобни. Цената на нощувка беше 25 евро, като това, че сме резервирали по-рано явно нямаше значение.
Но не това е важното. Втрещи ме абсолютната незаинтересованост на персонала в хотела, които ни неглижираха по всякакъв възможен начин. Смениха ни чаршафите и ...
avatar

Логика

...по швейцарски

 Или - защо да сядаш на малкия стол, като можеш да седнеш на големия?
  Така се случи, че попътувах насам-натам. Последната дестинация беше швейцарска - центъра на Европа с пейзаж, подобен на българския, лилави крави само в рекламите по нашенската телевизия и обединени в конфедерация симпатяги, говорещи на четири официални езика.
  Снимката по-горе е от едно частно имение, което е превърнало отглеждането на перуники в ...
avatar

Интересни места за пикник около София

Много обичам уикендите да изляза извън София и да отида с жена ми и детето на някое чудесно място за пикник. Оказва се, че има не толкова много местенца, които да са на близко разстояние и да са подходящи за няколкочасов релакс.
avatar

Фотос на нощен Пловдив очарова хиляди по света

Снимка на нощен Пловдив, направена с дрон, успя да спечели симпатиите на хиляди, нареждайки се на второ място в престижен конкурс на National Geographic и Dronestagram.

Фотосът на потребител Ice Fire е видяна от над 13 000 души и има повече от 1200 харесвания. Снимката акцентира на Пеещите фонтани в обновената Цар-Симеонова градина.

Победителят в категория любимец на публиката е кадър на бразилски фотограф от Маринга, Бразилия.

Новини ...

avatar

150 крила се реят в небето над Сопот през юли

Тринадесетото издание на Световния шампионат по парапланеризъм (крос-кънтри) ще се състои от 13 до 26 юли в Сопот.

Любителите на въздушните спортове отново имат възможност да се насладят на красивото зрелище, когато 150 крила ще се реят във въздуха над планината.

Събитието се очертава като едно от най-мащабните през това лято не само за България. В надпреварата се впуска и Ясен Савов - един от най-добрите пилоти в света и европейски шампион.

...
avatar

Кападокия - вълшебна приказка за феи и подземни градове

Местността Кападокия се намира в централната част на Анатолия, в източната част на Мала Азия (днешна Турция). Преди около 12 милиона години по тези земи е имало много активна вулканична дейност. Вулканите изхвърляли на повърхността на земята лава, състояща се от вулканичен туф, богат на газ и пепел. В настоящия момент вулканите не са действащи, но заснежените върхове на техните кратери могат да се видят - извисяват се в далечината. За ...
avatar

Бреша, или "Лъвицата на Италия"

Градът на пищовите "Берета" и на червения мрамор приютява замък и катедрали, изповядва култ към миниатюрните автомобили

Бреша е името на футболен отбор от едноименен град в Италия, ако попитате за него фенове на калчото.

Бреша е мястото, където се произвеждат известните в цял свят оръжия с марката "Берета", ще кажат познавачи на пищовите и пушкалата.

Бреша е вторият по големина град след Милано в северния регион Ломбардия и ...

avatar

"Поздрави из Ниша"

На когото този пътепис хареса, може да го подкрепи с фейсбук - профила си на: 

конкурса на Атлас S

Но и да не го направи,  му пожелавам повече пътешествия и приключения през Новата година!

avatar

Нашето голямо българско колорадско приключение

Обичам да пътувам,  как да не обичам...
Само дето трудно тръгвам...
Трябва или някой да ми даде начално ускорение, или да получа сериозно вдъхновение :).