Изтича срокът за безплатен ъпгрейд с Windows 10

Покрай моите зрителни проблеми ползвам функцията "печатане с глас" - диктуване, от гугъл документи. Днес обаче възникна технически проблем с микрофона на компютъра ми. Какво ли не опитах, за да задействам устройството - обновявах драйвери, сменях настройки, но без резултат.

Докато кликах тук и там, ми излезе предложение да ъпгрейдна операционната си система, която е Windows 8.1. Кликнах върху появилия се линк и се зареди съобщението, че безплатният ъпгрейд до windows 10 изтича на 29 ти юли 2016 година.

Цяла година се колебаех дали да го направя, но като видях, че остава само месец и нещо, реших да опитам. Инсталирах новата операционна система, която запази документите и програмите ми. Нямам кой знае колко впечатления от нея, защото я имам от 2 часа, но според мен е прилична.  

Прочетох някъде, че безплатният ъпгрейд е разрешен само за операционни системи Windows 7 и 8. И понеже до 29 юли остават месец и нещо, рекох да споделя информацията и в блога.

Още нещо научих - че операционните системи Windows 7 и 8 ще се поддържат от Майкрософт до 17 юли 2017 г. и после поддръжката се преустановява. Това е още едно основание да се възползваме от последните оставащи дни.