Всички публикации по категория Култура и изкуство

Култура и изкуство

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Концертът на QUEEN + Adam Lambert в София

23 юни 2016 г. – отдавна чакана дата – концертът на рок легендите QUEEN. Представях си как след него ще говоря само суперлативи. Така и ще направя!

Пристигнахме на стадион „Георги Аспарухов“ около 21 ч., за да пропуснем подгряващите групи. Според предварителна информация се очакваше QUEEN да излязат на сцената в 21:15 ч. и точно в уречения час, групата се появи! На други концерти обикновено феновете чакат най-малко половин час, а и повече. За ...

avatar

Камердинерът Хиполит

Камердинерът Хиполит беше вторият унгарски тонфилм (1931). Много интересна и романтична комедия. При нас дават в всяка година, и винаги гледаме, защото толкова сладка. Преди няколко години дигитализираха копията на филма, защото звукът и филмът вече беше много лошо. Сега просто фантастично.
avatar

Еврогейските извращения или Еверест на гнусотата

Преди време написах "Евроатлантическите ценности - панаир на гнусотата". Но гей-европейците не може да ги спре ничие писание!
avatar

Лятна сцена НДК "One more cinema" 24 юли 2013г. "Джазът танцува"


"Джазът танцува". Kонцерт състоял се на 24 юли 2013г. Лятната сцена на НДК "On more cinema".
Снимки и видео Георги Воев
avatar

Кападокия - вълшебна приказка за феи и подземни градове

Местността Кападокия се намира в централната част на Анатолия, в източната част на Мала Азия (днешна Турция). Преди около 12 милиона години по тези земи е имало много активна вулканична дейност. Вулканите изхвърляли на повърхността на земята лава, състояща се от вулканичен туф, богат на газ и пепел. В настоящия момент вулканите не са действащи, но заснежените върхове на техните кратери могат да се видят - извисяват се в далечината. За ...
avatar

Поставяне нов рекорд на Гинес. България, София 4 май 2013 г.

" За най-много хора, боядисващи великденски яйца за 3 минути"

Повече изображения има в http://voevmedical.com/  и http://www.etvoev.com/ ...
avatar

Септември да бъде, май!?

Напоследък ни подлудиха с тая цифровизация...

Не бе, не с оная "цифровизация"-тя си тече вече 23 години тихо и спокойно, за да не събуди прокуратурата и несменяемите до Края на света съдии и никога не е спирала, а с другата - на телевизорите.

Та, какво мислите ще се случи на 01.09.2013г. в любимото ни Отечество?

Това е само един възможен сценарий, за който се предполага, че към момента съм предсказал само аз. Спокойно, ако някой до тогава .. ...

avatar

Бреша, или "Лъвицата на Италия"

Градът на пищовите "Берета" и на червения мрамор приютява замък и катедрали, изповядва култ към миниатюрните автомобили

Бреша е името на футболен отбор от едноименен град в Италия, ако попитате за него фенове на калчото.

Бреша е мястото, където се произвеждат известните в цял свят оръжия с марката "Берета", ще кажат познавачи на пищовите и пушкалата.

Бреша е вторият по големина град след Милано в северния регион Ломбардия и ...

avatar

Кръстопът на изкуствата - есен, 2012

Кръстопът на изкуствата е оригинално събитие, където се срещат литература, музика, театър, изобразително изкуство. И най вече - приятели. Много кръстопъти съществуват и сезоните се сменят, но всеки "Кръстопът" е прекрасен празник, пълен с радостни преживявания. 
avatar

И след това

Напоследък рядко пиша разкази, а се отплесвам по жлъчни статии за нашите политици, "общественици" и държавници. Не че мерзягите-крадци не ги заслужават, но в крайна сметка човек май се пилее за дребни хорица и дребни неща.
   И когато сънуваш някакъв сюжет, това значи, че подсъзнанието се бунтува. Следват безброй редакции, но сънят е в основата на сюжета и идеята. Пък както казваше Алеко: "Да вземе да ви хареса!"...
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET