Всички публикации по категория Нещата от живота

Нещата от живота

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

ХАЛАндия

Минаха тридесет години от оня ден, в който Бялата Змеица и Змей-Горянин решиха да живеят в една пещера и да плащат и псуват една и съща сметка за вода и телефон. Ток не им трябваше, защото имаха огън в излишък.
Бяха си почти същите, като едно време,  е почти…
avatar

Кой бил виновен?

Фиктивната мъка
В една фиктивна държава, с фиктивен контрол, се случват реални драми и истинска смърт. Кой е виновен, се питат всички. Вината е наша- моя, твоя и на познатите ни. Мълчим съгласно, когато виждаме нарушения, сами нарушаваме правила и знаци, защото няма да ни хванат. Ако ни хванат търсим възможности за измъкване. Когато го прави друг е лошо, но ние сме добри. 
Всеки знае, че колата му има проблем, минава преглед при фиктивен ...
avatar

Униформено ехо

Миналото те връхлита неочаквано. Или един разказ като вариация на идеята за връщане на наборната военна служба....
avatar

Как се предоговаря ипотечен кредит

И за мен дойде времето преди две години да взема ипотечен кредит и все още се чудя дали това решение си заслужава. Взимането на този вид кредит не беше особено трудно, по-трудната част беше да се намери жилище, което да си заслужава да бъде закупено. Не можете да си представите през какви дупки съм минал, представяни от брокерите като уникални апартаменти, докато намеря такъв, който да ме задоволява или поне да ме е задоволявал преди две години.
...
avatar

Мултифокални лещи

Нарочно избрах това заглавие, защото е крайно време в интернет някой, който като мен си е направил очна операция и си е сложил една от най-скъпите лещи (AcrySof® IQ ReSTOR® Multifocal IOLs), за да коригира късогледството и далекогледството си, да разкаже какво може да се случи след това. Преди интервенцията ти обещават, че след слагането на лещата веднага проглеждаш и можеш да четеш – много важно уточнение в моя случай, защото ми . ...
avatar

Хорото

ХОРОТО

Ангел нямаше дарба да пее, не му се удаваше да изиграе едно право хоро дори, но без музика не можеше. Носеше я някъде из ъгловатата си душа на строител и я вграждаше в зидовете на къщите, които издигаше с големите си квадратни длани. Сигурно затова го търсеха от цялата околия и никога не оставаше без работа. Най обичаше нашата, българска народна музика. Като пийнеше, а това ставаше често, той слагаше на грамофона ...

avatar

Ефталинг

...или мястото, което всички възрастни трябва да изградят за своите деца.
 
avatar

Хроники от Ниската Земя

  Имало някога еднин народ, на който Господ не бил дал много - настанил ги на дъждовна, ветровита и със скъперническо слънце земя. Пък и не била много - повечето било мочури и вода...Но както казва моят приятел Йори:" Мочур е когато само си намокриш краката до глезените. А блато е, когато затънеш до главата..." Та...хората се заели да си подсушат краката и направили от мочура приказка.
avatar

Приятели, помагайте!

Здравейте на всички!

Ето, че след един поток години отново пиша тук ... и отново след един поток години се налага да се завърна в София! :)
Няма да бъда твърде многословен, макар че винаги ми доставя удоволствие ... Имам нужда от помощта ви. Търся си квартира до Бизнес Парк, София,
Молбата ми е, ако знаете за уютни, прилични, уредени и чисти квартири в района, да препоръчате или да ме препоръчате ... :) 
Ако някой от вас отдава ...
avatar

Опит


 

ОПИТ

Със всичките си щури номера,
със всичките си грешки и успехи,
опитах се да променя света,
да му ушия цветни дрехи.

Опитах се да правя чудеса,
опитах се и още как!
Светът видя ме, после се засмя
- пред него бе поредния глупак!

Красимир Бачков

Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET