игра

Преглед: >
 

Тренажор за табличното умножение и деление

С този тренажор, който направих с Power Point, регистрирам участието си в играта на БГЛОГ.НЕТ и УЧИТЕЛ.БГ. Нарисувах слънцето с инструментите на програмата, а анимациите, които сложих, за да създам повече настроение при упражняването на таблицата, ги взех от сайта http://evday.info/.

Тренажорът може да се използва както за фронтална работа в часовете по математика - например като игра от типа "мълчанка" (учителят показва с показалеца на ...

Играта "Стани богат със знания" в три варианта

Хей свърши се и таз година, за раздяла дойде час и с този випуск… 

Мисля си за четирите години без един учебен срок, през които бяхме заедно. За тези няколко месеца на раздяла разбрах, че контактът ми с децата е част от смисъла на живота ми. Всеки начален учител ще потвърди, че приема учениците си като свои собствени деца.

А когато настъпи моментът на окончателната раздяла, сякаш нещо се откъсва от самия теб и… сълзите ...

"Открий думата от картинката" - игра по четене

Да се похваля и аз - открих един много сладък сайт с игри за малки ученици. Той е на английски, но и автоматичните преводачи вършат работа, за да се ориентира човек в идеята на дадена образователна игра.

Наистина има какво ново да се научи от там и да се приспособи за нашите условия.

Ето какво адаптирах аз.

"Търси се изчезналата буква" - игра с буквите на гласните звукове

Като една прилежна ученичка си "написах" следващото домашно към втория урок на Вили Дафчева.

Целта на играта е децата да поставят с влачене на мишката подходящите букви в думата, представена с модел.

Линк

Вили, благодаря за невероятно ценните уроци, които ни предлагаш!  Обясненията ти са много лесни за разбиране.

"Задачките на чародея" - продукт с програмата на Вили

Колеги, днес е празник, но ние кога сме спирали да работим? Аз днес си "написах домашното", което обещах, че ще подготвя като упражнение с програмата Sothink SWF Еasy, на която ни учи да работим нашата чудесна колежка Vili Dafcheva.

Ето линк към продукта, който създадох.

Определено съм доволна от резултата.

„Преброй плодовете“ – образователна флаш игра

Със специални благодарности към Деси, която имаше търпението в петък и събота да преподаде няколко урока по флаш на Тони и на мен, ви представям един плах опит за образователна игра. При нея се упражнява броенето и записването на полученото число със съответната цифра.

Признавам, че ми беше трудно - натъквах се на грешки, които ми отнеха много време, докато ги оправя.

"Отгатни за кой празник е картичката!" - игра за досетливи деца

В нашето училище директорката и пом.-директорката започнаха да влизат на посещения в часовете. Разбира се, без предупреждение. Така че сме в очакване да бъдем изненадани по всяко време.

Темата на утрешния ми урок по Околен свят е "Празници и развлечения". Хрумна ми една идея за игра, която подготвих в презентационна форма.

Игра: „Логически задачи”

Идеята е повлияна от този постинг, където разбрах, че не само аз изпитвам необходимост от малко умствена гимнастика. За себе си се надявам, че след логическите упражнения, които ще направим под формата на игра, моята логика ще поукрепне и няма да накуцва толкова силно :-)

Също така ще се радвам, ако в играта се включат повече колеги, които преподават математика и информатика, защото те имат опит и познания в тази област.

...

Игра: „Довърши сентенцията!” - продължение (1)

Както знаете, когато коментарите надвишат цифрата 100, постингът трудно се зарежда. Това е причината да отворя нов, в който да продължим с играта. ...

Започна новата игра в «Образование» :)

Нарича се "Довърши сентенцията!".

Всички са поканени да участват :) ...
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET