avatar

Магазин за учителя в Учител.БГ


Всеки учител знае, че най-добрият способ да се научат децата на нещо е то да бъде демонстрирано и представено по един забавен начин. Сухата теория се забравя на следващия ден или се наизустява, а това не е най-подходящият начин децата да разберат ползата от ученето и да се научат да ползват новите знания в практиката. Затова всеки учебен кабинет трябва да бъде оборудван с различни помагала, които да обогатяват образователния процес. Вероятно всички вие помните преди 30-години колко ценни бяха конструкторите по химия, астрономия и дори електротехника на „Юных Техник“. Обиколката из детските магазини обикновено не помага да се открият ценни образователни помагала, наистина, може и да откриеш нещо, което да свърши работа в час, но изборът е ограничен.

Затова в помощ на учителя идва онлайн магазина Uchitel.bg. Магазинът е подходящ и за родители, които искат да стимулират своите деца, като им осигурят наистина полезни образователни играчки, които нямат да грабнат вниманието им само заради приликата с поредния анимационен герой, а ще ги научат на нещо ново.

 

В магазина може да намерите огромно разнообразие на игри за деца от детската градина, до юношеска възраст. За най-малките деца има обособен магазин, наречен KinderPlus, където наред с образователните играчки ще намерите дори носии за уроците по народни танци в детската градина. За KinderPlus ще ви разкажем по-подробно другия път, а сега да надникнем в чудния свят на Учител.БГ.

 

Образователни игри за всеки кабинет


Учителите ще намерят помагала за всички предмети застъпени в училищната програма – Биология, Астрономия, Физика, Химия, История, География, Математика, както и оборудване за класната стая, технически конструктори, средства за илюстриране на правилата за движение по пътищата и много други. Всяка седмица онлайн магазинът организира тематична седмица, като в момента на писане на статията беше активна „Седмица на микроскопите“, като те можеха да бъдат закупени с до 20 процента отстъпка. (внимание, в момента промоцията може да бъде различна). Дори само да надникнем в тази категория на сайта ни прави впечатление голямото разнообразие – има микроскопи, които са аналогови, но и дигитални, с LCD дисплей или пък с връзка с USB към компютър. За малките приключенци има дори ръчен цифров микроскоп, който позволява да се опознава невероятният микросвят дори когато са навън сред природата. Тук ще откриете микроскопи, които са подходящи за дома, като допълнение към интересите на детето, така и уреди, подходящи за инсталиране в класната стая по Биология. Естествено, последните са изработени така, че да издържат и на по-засилен интерес.

Образователни табла

Какво е стаята по География без атлас или глобус на земното кълбо, стаята по Литература без табло с пунктуацията, азбуката, глаголите, съюзите и ръкописните букви? Или пък в стаята по химия да отсъства Периодичната таблица? А какво да кажем за неправилните глаголи по английски език? Таблата са задължителен елемент за всяка стая и на сайта Uchitel.bg може да намерите голямо разнообразие образователни табла, изработени професионално и на български език.

 

Предучилищни и СОП помагала

 


Това е една категория, която определено заслужава интерес. Като родител на дете със СОП и аз смятам да се възползвам от помагалата, които виждам в този раздел, тъй като действително имат потенциала да помогнат в образователния процес, който за дете със СОП не приключва само с училище, детска градина, логопед, но продължава и вкъщи. Знаем, че масовите играчки не са най-подходящите за развитието на децата със СОП и винаги пред всеки родител стои нелеката задача да се пребори за вниманието на детето насочвайки го към игри, които му помагат в развитието.  Полезните игри обаче винаги са изглеждали някак скучни, на фона на Елза и Ана, Миньоните или някой космически кораб. От опит знам, че е много трудно да се насочи вниманието на четиригодишно дете към полезна за него игра. В секцията „Предучилищни и СОП помагала“ обаче има наистина забавни игри, като пътека за балансиране (полезно за моториката), кокили, речни камъни парашути, арт сламки за развитието на фината моторика, помагала за учене на форми, цветове, за сортиране на разноцветни елементи и още много други. В тази истинска съкровищница ще откриете всичко необходимо за развитието на общата и фина моторика, когнитивното, речевото, сензорното и емоционалното развитие.

 

Не пропускайте да участвате в нашата специална игра, която се провежда съвместно с Учител.БГ! Имате възможност да спечелите интересни награди, а участвайки, да помогнете и на други учители.

Правилата на играта са прости – публикувайте в общност Начално образование или общност Образование създаден от Вас електронен обучителен ресурс, който ползвате в своята практика. Това може да бъде всичко, което смятате за полезно – забавни презентации на PowerPoint, таблици, картинки, документи. Необходимо е в края на публикацията да споменете, че тя участва в играта на Учител.БГ. Победителите ще бъдат определени на база анкета, която ще бъде обявена допълнително.

Награден фонд

1-ва награда - Килимче "Форми, цветове, числа"


Втора награда - Магнитна пунктуация


Трета награда не е само една, а две - двама участници ще получат продукти на стойност 25 лв от сайта на Учител.БГ