Да си направим учебни филми с програмата Aplus Screen Recorder

Пускам втори пост за днес, защото случаят е спешен :) - до утре сутринта (до 10 часа) от Giveaway of the Day (имаме банерче към този сайт, което стои над постовете) можете да си изтеглите една нелоша програмка за създаване на учебни филми, която записва действията на екрана заедно с говора. Това е програмата Aplus Screen Recorder.

Създадените филми могат да бъдат във формат *exe или *avi. Вторият формат (*avi) е видео формат и прави възможно публикуването на филма в някой видео портал като ю туб или вибокс.

Сега ще обясня как да се изтегли програмата Aplus Screen Recorder от Giveaway of the Day и да се регистрира успешно.

1. Трябва да си я дръпнете точно от Giveaway of the Day, а не от сайта на производителя, което значи от тази страница: http://ru.giveawayoftheday.com/aplus-screen-recorder/. Щракате върху линка, на който пише Загрузить Aplus Screen Recorder сейчас. Започва изтеглянето.

2. Файлът, който получавате, е архивиран и трябва да се разархивира. (Ако някой не знае как се работи с архивирани файлове с разширения *rar и *zip, ето му едно уроче: http://bglog.net/nachobrazovanie/28667. )

3. В архива се съдържат два файла - единият е текстов, с указания и регистрационен номер, а другият е инсталационният на програмата. И двата ни трябват, но първо инсталираме програмата. След като завърши инсталацията, щракаме върху бутона с надпис Enter key. Направих скрийншотове, за да онагледя по-нататък процедурата.





Както и преди малко написах тук, вече имам опит с тази програма - добра е, върши работа, лека е, не натоварва процесора, но притежава и един недостатък - не може да записва картината на видео, стартирано на персоналния компютър.

Други достойнства са, че може да се избира видео демонстрациите да бъдат записани със или без звук, както и да се променя формата на курсура.