любов

Преглед: >
 

За мама с любов

Едва ли има колега - начален учител, който да не е разглеждал красотите в Крокотак, да не се е възхищавал на чудните и лесни за изпълнение идеи за изработване на разни предмети; да не си е разпечатвал листи със забавни и развиващи задачи, които предлагат авторите; да не е прилагал в работата си някоя от разкошните занимавки за деца в начална възраст и по-мънички. 

Тази година реших и аз да се възползвам . ...

Вяра, Надежда, Любов! Честит празник днес!

С най-добри благопожелания към всички именници! 

Темата за любовта в работата ни с учениците от І-ІV клас - как по-точно?

Пред малко размишлявах на стената си във Фейсбук, но понеже там може и никой да не забележи написаното, пък и постовете бързо се изтикват назад и не се откриват лесно, затова ще сложа същите мисли в моя блог.

В момента разработвам урока върху приказката "Мара Пепеляшка" и се чудя трябва ли да избегна думата "любов" при извеждането на поуката и ако трябва, то как да стане. Може би, замествайки я с "обич", което носи същия смисъл. Според мен .. ...

Ех, тези сълзи учителски…

За какво ли не ги проливаме… За щяло и нещяло, биха казали хората, които не познават твърде чувствителната ни даскалска психика, изфинена от непрекъснатото треперене първо да опазим дечицата живи и здрави, а после и да ги научим на нещо добро и умно. Психика, вибрираща от перманентното напрежение, което ни разпъва. Разочарованията и удовлетворението се смесват по неповторим начин и придават облика на почти всеки работен ден…

И ако нервните . ...

Честит Празник на любовта!

Може да не е наш празник, може да е дошъл отдалече, но вече масово започнахме да го отбелязваме. Не виждам нищо лошо в това да се глобализираме и по отношение на празниците.

За мен Любовта е и ще си остане специална тема за размишления и коментиране. В интернет прочетох най-различни изказвания по повод на понятието "любов" и "има ли то почва у нас" (шегувам се:), погледах клипове, послушах музика и реших...

Какво е любовта според децата

Преди известно време попаднах на интересно изследване, в което се цитират деца между 4 и 8-годишна възраст, отговарящи на въпроса "Какво значи любов?".

Отговорите им са толкова сладки, и същевременно - искрени и умни, че не се стърпях и сътворих клипче по темата.

Какво е любовта според децата

Преди известно време попаднах на интересно изследване, в което се цитират деца между 4 и 8-годишна възраст, отговарящи на въпроса "Какво значи любов?".

Отговорите им са толкова сладки, и същевременно - искрени и умни, че не се стърпях и сътворих клипче по темата.

Вечният конфликт: между свободата и любовта

Или по-ясно казано: конфликът, който възниква между желанието ни да обичаме и да бъдем обичани, и най-ценната жертва – личната свобода. Става въпрос за често срещан проблем, който се поражда в отношенията между влюбените.

Любовта, за съжаление, не избира хората според сходството им в характерите, а пламва внезапно, по необясним начин. Малко по-късно, след като влюбените здраво са хлътнали, идва моментът на опознаването.

Приказка за вярата в любовта

Моята „валентинка” за Деня на влюбените :)

...

Отново за любовта

Попаднах за втори път на един прекрасен руски клип за любовта. Прииска ми се и него да преведа и да го споделя с вас....
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET