Вечният конфликт: между свободата и любовта

Или по-ясно казано: конфликът, който възниква между желанието ни да обичаме и да бъдем обичани, и най-ценната жертва – личната свобода. Става въпрос за често срещан проблем, който се поражда в отношенията между влюбените.

Любовта, за съжаление, не избира хората според сходството им в характерите, а пламва внезапно, по необясним начин. Малко по-късно, след като влюбените здраво са хлътнали, идва моментът на опознаването. Нерядко той се изразява в посланието към другия: „аз съм влюбен/а в теб, но не харесвам (да речем)... :

... как се отнасяш към другите хора;

... как общуваш с тях;

... начина, по който се изразяваш;

... музиката, която слушаш;

... твоите предпочитания по отношение на... (тук примерите могат да бъдат много);

... как се обличаш;

... как си прекарваш свободното време;

... и т. н, и т. н., няма смисъл да изброявам, нещата са ясни.

Следващата фаза във взаимоотношенията е свързана с намиране на изход от положението. Един решава, че ще се променя до безкрайност, пък дано някой ден да заприлича на онзи образ, който неговият любим си представя. Друг си казва, че свободата е по-ценна от всичко друго в неговия живот и избира раздялата, която му носи много болка.

Много бих искала да споделите вие как бихте постъпили в такава ситуация. Какъв би бил вашият избор и защо? Бихте ли се отказали от любовта в името на личната свобода?