урок

Преглед: >
 

Урок за деление (когато в частното се получава 0) + безплатна програмка за писане върху десктопа

Колеги, предлагам ви презентация на урок по математика, който проведох в петък с помощта на интерактивната ни дъска. Предполагам, че няма да ви подведа, ако кажа, че от всички интерактивни дъски тя е най-евтиният вариант, който се предлага у нас. Закупена е чрез изд. "Просвета" (http://www.prosveta.bg/libri_magici.html) и с нея върви безплатен софтуер, който може свободно да се изтегли от интернет. 

Софтуерът може да се използва и . ...

Как да приложим ефекта на Prezi в PowerPoint, да вградим презентация на Prezi, флаш, аудио и видео файлове от интернет в слайдове на PowerPoint

Или няколко споделени идеи за необятните възможности на програмата PowerPoint. Опитах се да бъда кратка и да опиша само:
1. Възможностите на PowerPoint да се визуализира почти като Prezi (без ефекти и анимации обаче) чрез инсталирането на една приставка
и
2. В слайд да се вгради готова презентация от сайта Prezi,
но...
не се стърпях и показах как можем да монтираме видео и музика от интернет

Похватът "оцветяване" в PowerPoint или как да използваме превключвателите (тригерите) за образователни цели

Нямах намерение да пиша инструкция за използване на превключватели (тригери) в PowerPoint. Написах я от зор, защото попаднах на урока на нашата неотразимо чаровна и креативна учителка по компютърни програми – Вили Дафчева, за макрос, с който се оцветяват обекти в PowerPoint

Хвана ме яд, че не ми се получиха опитите да активирам макроса и след като ми стана ясно, че няма да успея да го подкарам на нова презентация, се ...

Как да си "грабнем" анимацийки от YouTube

Помните ли онези закачливи въпроси, които обичаше да задава Кембъла, от рода на:

- Знаете ли как се нарича човек, който спира коне? (Отг. – конспиратор.)

- Как се нарича човек, който пипа парите на леля си?  (Отг. - паралелепипед.)

- Как се нарича човек, който се разхожда из гората и задава въпроси на дърветата? (Отг. - Питагор.)

- Как се нарича човек, който събира коне? (Отг. - консуматор.)
...

Програмата POSTERIZA + една идея от днес, споделена набързо :)

Програмата POSTERIZA изтеглих днес, търсейки в интернет някаква лека, не изискваща сериозни ресурси програма, която да разпечата малка картинка с размер на плакат. Имам смътен спомен, че наименованието й съм го срещала тук и преди. Допускам, че Стефанов ни е говорил за нея, но не съм сигурна.

Останах много доволна от резултата, който постигнах, защото тази безплатна програма се оказа, че позволява вариативност в настройките - брой ...

Как се свалят клипчета с приставката Video DownloadHelper

Обещах на една приятелка, че ще й обясня как става, но понеже все не намираме време да се съберем двете, затова реших, че през интернет ще е по-лесно за нея, пък и вероятно би било от полза и за други хора.

Съществуват различни начини и програмки за теглене на медийни файлове от интернет, но за мен приставката към Мозила - DownloadHelper, продължава да бъде най-удобният вариант.

Да започна с обясненията.

1. стъпка. Трябва да сте си . ...

"Ученият син" - драматизация

Днес, в часа по литература, се забавлявахме с децата стопроцентово. Ех, ако разполагахме с повече време за репетиции, сигурно щяхме да покорим върховете на театралното изкуство! :) Децата обожават да влизат в роли!

Клипчето е създадено и публикувано с цел да мотивира децата:

1. Да четат много пъти текста вкъщи (днес, след филмчето по предишната тема, не можете да си представите каква блестяща подготовка имаха всички ученици, защото всеки ...

"Търси се изчезналата буква" - игра с буквите на гласните звукове

Като една прилежна ученичка си "написах" следващото домашно към втория урок на Вили Дафчева.

Целта на играта е децата да поставят с влачене на мишката подходящите букви в думата, представена с модел.

Линк

Вили, благодаря за невероятно ценните уроци, които ни предлагаш!  Обясненията ти са много лесни за разбиране.

"Число и цифра 5" - презентация към урок по математика в І клас

Може да има всякакви хора в интернет, и въобще в живота - срещат се и сред учителите, за жалост, но това мен специално няма да ме спре да публикувам.

Ако ме крадат, ще търся справедливостта и ще посочвам с пръст крадците, което би било огромен срам и резил за който и да е, мисля аз. А останалото - Онзи, който вижда всичко, ще нареди нещата по най-добрия начин. Вярвам в това!

Сега ви предлагам презентацията към урока ми по математика от днес.

"Трите пеперудки" - озвучена презентация

Днес, когато гледах озвучената презентация на Майчето за картите, си помислих, че скоро не съм правила озвучаване и заради свободното време се заех с подобна задача, която е във връзка с утрешната ми тема по четене.

В презентацията съм използвала картинките от буквара на Попов, по който работя. Анимирала съм някои картинки, а други съм ги обработила.

Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET