avatar

Какво ми даде живота?

Млад мъж на 28 години. В разцвета на своите сили, както би казал Карслсон (онзи, дето има перка и живее на покрива).
Поглеждам назад и се чудя, какво ми даде живота досега? Нека си направя една равносметка.
Той (животът) ми даде песните на Бьорк, Evanecence, Queen, Meat Loaf, на Kosheen, на Delerium, Майкъл Джексън. Даде ми усещане за усмивка. Позволи ми да чуя искрен смях, даде ми възможност и аз да се смея от сърце (без задни мисли). Позволи ми да летя в небето, да поря вълните на морето, да плавам в лодка сред реката, да се радвам на вятъра, на дъжда, на изгрева и на залеза. Даде ми сетивата да се насладя на неподправения и невинен бебешки смях, възможността да мечтая.
Животът ми даде очите да видя красотата на пролетта, на лятото, есента и на зимата. Да видя Земята от Луната, да видя красотата на жените и да я усетя с всяка фибра на душата и тялото си. Отвори ми душата за любовта и за сладката болка.
Животът ми даде още много неща. Даде ми приятелите, хората, без които не мога. Даде ми майка ми, баща ми, сестра ми. Колегите. Даде ми незабравимите филми, сред които "Форест Гъмп", "Докато ти спеше" със Сандра Бълок, "Танцьорка в мрака" на Бьорк, и още много други. Даде ми книгите на Айзък Азимов, на Агата Кристи, Дъглас Адамс, Тери Пратчет, Стивън Кинг, Робърт Хайлнайн, Толкин, Майкъл Крайтън. Даде ми четмо, а след това и писмо, с което ми даде и професия и любовта към блога и хората в него.
Животът ме срещна с компютъра и направи връзката ни здрава, крепка, взаимна и дългогодишна :) След това ме запозна със салсата, и тя ме завъртя във вълшебния си танц.

Какво ми взе живота?


Животът ми е взел това, което съм искал да вземе от мен. Лицемерни приятели и люде, лошите и тъжни чувства (да си ги взима всичките!). Отне ми интригантите, жаждата за пари и власт, отдалечи ме от излишната гордост, особено тази, която е неподплътена с нищо, раздели ме с хората, които са ме натъжавали и ме е отдалечил от опасности.

Като дръпна чертата

Като дръпна чертата разбирам, че съм един щастлив човек :) Какво му трябва на човек? Постеля, малко храна, вода и човек до себе си :) И един верен котарак, който маха с опашка и само се мота из краката ми :)