Всички публикации по категория Семейство

За всичко свързано със семейството

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Либерастия и gender

Либерастия

Либерална демокрация
Либерална теория на половете-
социален пол/genderЕдинадесета Божа заповед: Не ми лази по нервите!

За  понятията "либерална демокрация".  Българската"либерална демокрация", "либералната  демокрация" на ЕС и американската "либерална демокрация"
    Направете един опит за дефиниране на понятиета.  
Също и за "либерал-фашисткия . ...

avatar

7 години от сватбата

Днес празнувах 7 години от сватбата ми с Мая. По този повод се разходихме из Панчарево, където се возихме с лодка, а след това скокнахме към язовир Искър. Там седнахме в Черната перла, където се насладихме на гледката и хапнахме доволно. 
На връщане ни се допи кафе, затова отбихме отново към Панчарево, където пък видяхме, че има въдици и всеки може да се опита да лови риба. Взехме си една въдица под наем и отидохме. Десет минути по-късно ...
avatar

Хигиена без вода

Лична хигиена без вода

Водата-чудото на планетата Земя.

Не винаги можем да се възползваме от водата за нашата лична хигиена. Как да поддържаме хигиена на самите нас или на наш близък за когото се грижим ако няма вода или при недостиг на вода ?
Автор на снимката Георги Воев

Ръкавици, кърпи и шапки за сухо без вода измиване и без вода изплакване на тяло, глава и коса

Висока степен на хигиена без използване на вода за ...

avatar

Кога и как да да си направя тест за бременност

Кога се прави тест за бременност

За повечето жени е трудно да преценят кога точно да направят тест за бременност. А това се превръща в още един допълнителен източник на тревога за тях. 
Част тях нямат търпение да разберат дали това не е месеца, в който най-накрая са забременели, и се чувстват изкушени да направят теста преди цикълът им да е закъснее. 

А пък ако се проявяват ранните признаци на бременност, изкушението става още по-голямо.

От друга страна, те . ...

avatar

Жълтият Жигул

И сега като видя автомобил от тази марка и с цвят на узряла тиква, нещо ми трепва под лъжичката.
Не, не са пеперуди-тях да ги оставим на Кали и Соня Немска......
avatar

Първи стъпки със свинчето

Първи-стъпки-със-свинчето

Морските свинчета могат да бъдат най-милите и страхотни домашни любимци. 


   
Морските свинчета се плашат лесно, така че им говорете с тихичъх глас и се движете по-бавно около тях, за да им помогнете да са спокойни. Използвайте хавлиена кърпа, докато ги държите у себе си, защото морските прасенца не могат да контролират своите нужди, както кучетата или котките. Но това не ги прави по-малко сладки, разбира се.
...
avatar

Да ограбиш инвалид. Журналистическо разследване на списание ТЕМА

В новия си брой 3/2015г. 19-25 януари 2015 списание ТЕМА публикува журналистическо разследване със заглавие

Да ограбиш инвалид

В публикацията е описано и разследването в Лекарска консултативна комисия ЛКК в Университетска болница УМБАЛ "Свети Иван Рилски" и Медицински център.

Тук под ограбване на инвалид се разбира всички възрастни хора без Телк, инвалиди с Телк, хора с увреждания, които имат право на помощ от Социално подпомагане.

...
avatar

Една обещана приказка

Въпреки,че наближава Коледа,настроението в Бглог,съвсем не прилича, на празнично и приказно. Затова реших да пусна една приказка, с надежда и други блогери да ги обхване приказно настроение.

Вече съм ви разказвал за семейството на Змей-Горянин. Това което не знаете е, че те си имали една малка хала. Сега, когато пиша това, тя е вече пораснала млада ламя в змейското царство....
avatar

УРНА

Не, не говоря за онези квадратни кутии, където  на четири години пускаме надеждата си за по-добър живот. А избраните  след това разбиват надеждите ни за такъв живот на пух и прах.
 Говоря за онези другите,които приличат на гърнета
......
avatar

Зададени въпроси към Министерство на труда и социалната политика за целева помощ. Отговори на министерството. Допълнителен коментар и съвети.

Рубриката е за всички които имат близки и познати, колеги, приятели или  възрастни родители, нуждаещи се от помощ за безплатно получаване на медицински изделия и помощни средства, необходими за обслужването им.

Последни зададени въпроси:

*27.08.2013г. Иванова

Здравейте, Баща ми е на 75 г. с няколко инсулта, . Движи се много трудно, засегнати са му дясна ръка и крак. Има ли право на помощ за акумулаторна количка, за да може да ходи ...

Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET