Всички публикации по категория Наука

Наука

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Д-р Ганчо Ценов

Д-р Ганчо Ценов
 
Ганчо Ценов е роден на 6 юни 1870 г. в село Бойница, Кулска околия, тогава в Османската империя (дн. Видинска област). Завършва „История“ през 1894 г. в Софийския университет. След това 2 години е учител по история във Видинската мъжка гимназия. Работи в културния отдел на Военното министерство.
Оттам през 1899 г. е изпратен с конкурс на 4-годишна специализация в Хумболтовия университет в Берлин, Германия. Там защитава ...
avatar

Мисията Джуно до Юпитер - гледайте на живо

НАСА излъчва на живо обиколките на космическият кораб Джуно около газовият гигант Юпитер. Мисията е много интересна и определено си заслужава да се види. Най-интересно е преминаването около червеното петно, което представлява антициклон, който продължава да се вихри в продължение на стотици хиляди години на повърхността на планетата.
Целта на тази мисия е да се предостави информация за атмосферата, структурата и магнитосферата на Юпитер. ...
avatar

Кошмари по една снимка

Това е импресия, но ако ви е писнало от училища и учителки на първата страница на блога (при това с основание!), просто не четете материала!
avatar

Ново тълкуване за основаването на българската държава  В последните години в научните среди у нас започна да се надига спор колко са етносъграждащите елементи на нацията ни и до каква степен траки и прабългари са повлияли за изграждането на Българската държава.
  Дълги години се смяташе, че имаме славяно-българска държава, преди намерените в последните десетилетия археологически находки да породят съмнение дали всъщност не става дума за трако-славяно-българска или както все повече ...
avatar

Електронен вариант на учебника по Психология и логика - 9 клас, ЗП, изд. Педагог 6"

Всъщност заглавието е малко заблуждаващо, защото все още не съм готова с целия учебник (все пак намерението ми е да го довърша). Това, което помествам е част от "Логика - Дял ІV, Истина и аргументация". Колеги, целта ми е да разгледате направеното досега и да ми напишете коментари. Използавала съм предимно урочните статии от учебника на "Педагог 6", тъй като е одобрен от МОМН, като съм се постарала да ги онагледя максимално, защото знам, че ...
avatar

НОВИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИ ОТКРИТИЯ ВЪВ ФИЗИКАТА

НОВИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИ ОТКРИТИЯ ВЪВ ФИЗИКАТА

Гравитационии и времеви технологии

Създаване на изкуствен гравитомагнетизъм (ИГМ) чрез специални призми осигуряват постояннен светлинен кръгов поток чрез вътрешно отражение и се зареждат със помощта на друг тип призми/оптични системи и лазер.
Така се изкривява пространството и космическите кораби го предоляват без ограничението на скоростта на светлината.
Гравитомагнетизмът е част от ...

avatar

Безплатен обяд нямаОбразованието, безспорно, трябва да е достъпно, независимо колко е дълбок джоба на родителите. Равният достъп, при равни способности и таланти, просто е задължителен за едно развито демократично общество. За съжаление, у нас това не е така.
avatar

Уволнен си!

Късометражен филм, насърчаващ млади предприемачи.

avatar

Париж- Новият Рим

Два града- две култури...

Има ли мЯсто за сравнение?

avatar

Коледа

Една презентация за Коледа. Надявам се, че ще ви бъде интересна и полезна.

Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET