Всички постове по сащ ключова дума

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Ужас! Тръмп печели!

Най-лошите прогнози са на път да се сбъднат. Доналд Тръмп вероятно ще стане новия президент на САЩ, а Хилъри Клинтън ще загуби. Поне това показват най-новите данни от изборите в САЩ.
Трудно е да се предскаже до какво ще доведе победата на Тръмп, но индикациите, които дава милионерът не са никак розови. Той и досега правеше доста непремерени изказвания, а когато оглави най-голямата сила в света, не ми се мисли какво може да се случи. С едно ...
avatar

Какво ли ни чака...

Има едно проклятие. То гласи:
„Дано живееш в интересни времена!“


Тери Пратчет

В "Интересни времена" живеем. Това е безспорно. И човек не може да не се замисли докъде ще доведе всичко това.

От една страна имаме един побеснял президент в лицето на Владимир Путин, който така се възгордя от своята позиция, че започна да се превръща в заплаха за Запада. От друга страна виждаме Ердоган, който върви по същия път, тъпчейки всичко, ...
avatar

Турция екстрадира в Израел евреин – най-големият трафикант на женска плът в Европа и един от най-големите в света

Израелският електронен новинарски сайт Jewish Press съобщава, че вреинът Guy Hasid (35 г.), от израелския град Or Yehuda, и неговият партньор Rami Saban, също евреин, се считат за най-големите трафиканти на бели робини в Европа и сред най-големите в света. Руските власти твърдят, че двамата са отговорни за трафика на 10 000 жени. Партньорът на Hasid по престъпления Saban в момента излежава присъда от 18 години за трафик на жени.

Hasid се крие ...

avatar

Съвременното изкуство - оръжие на ЦРУ

  

Франсис Стоунър Сондърс*


 Съвременното изкуство е било „оръжие” на ЦРУ. Десетилетия наред това се носеше като слух или шега сред арт средите, но сега вече е потвърдено като факт. По време на Студената война Централното разузнавателно управление е използвало модерното американско изкуство, в това число и творби на художници, като Джаксън Полък, Робърт Мадъруел, Вилем де Кунинг и Марк Ротко, като оръжие. Подобно на принц от ...

avatar

В САЩ бездомните младежи използват активно социалните мрежи

Едно ново проучване на Университета на Алабама изненада американската ощественост, показвайки, че цели 75% от бездомните младежи използват поне една социална мрежа.

Изследователите са сравнили живота на младите хора (средна възраст 19 години) и са се опитали да открият разликите между тези, следващи в реномирани учебни заведения и бездомните младежи, без образование и доходи.

Направено е допитване до 237 студенти срещу 65 бездомни млади ...

avatar

Shark Net – мрежа за проследяване на акули в реално време

Екип от морски биолози създаде приложение, което използва сигналите от автономните морски роботи от мрежата Wave Glider, за да предупреждава потребителите на смартфони и таблети за местоположението на най-близко преминаващите до тях акули.

Учените са от Университета Станфорд и се ръководят от професор Барбара Блок. Те са създали безжична мрежа по продължението на бреговете в близост до Сан Франсиско за ранно предупреждение от големи бели ...

avatar

АФЕРИСТИ ОТ ГЛОБАЛЕН МАЩАБ

    Краят на миналата година беше ознаменуван от гръмкото разкриване на една грандиозна афера. Журналисти от американкото агентство Bloomberg провеждат собствено разследване на основата на материалите, предоставени им от сенатора Бърни Сандърс (Bernie Sanders). Резултатите от това разследване шокират както гражданите на САЩ, така и световната общественост.

    От 2007 до 2011 г., тоест в разгара на икономическата ...

avatar

11-09

И тъй, днес е паметен ден. На днешният ден бе извълшен най-големият терористичен акт, извършван някога. Умряха хора, започна се война. Американските военни сили отново навлязоха в чужда територия като освободители. Иракският народ кичеше танковете с цветя, даваше им хляб и сол и викаше "братушки, братушки!" или както там е на арабски. Позната история. Джордж Буш младши успя да поправи неуспешния опит на баща си да сложи ръка на петрола в Персийс...
avatar

За Обама и расизма

Едно въпросче.

Погледах темата на Нова и се замислих. Какво значи "Готова ли е Америка за чернокож президент". Аз мразя Обама, но защото е гаден манипулатор и лъжец и щото бях за Хилари.

Но въпросът е: никога не съм се замисляла затова, че е чернокож. В смисъл, не ми пречи по никакъв начин и дори не  го отбелязвам като нещо необичайно (да, сигурно е заради 24).

Но явно в америка това има значение. И си мисля, ок, в България е трудно да си предст...

avatar

Диктатори се правели на демократи. Верно!?!!?

До това гениално умозаключение стигна Хюман райтс уоч, че даже има и смелостта да го разпространи по света. Диктаторски режими са обявявани от западните сили за "приятели на демокрацията" само защото са техни съюзници.

Не разбирам... да не от Вашингтон да са спрели да им плащат като хората? Откъде смелост за това "откритие"? Точно тук и точно сега. Десетилетия след като Иди Амин Дада, Мобуту Сесе Секо, Саддам Хюсеин (да, да, същия), Анастасио Со...
Web accelerated via IISpeed by We-AMP