Elina Ruseva - Публикации

 

Преглед: >
 

Помнете кои сте

Вие сте призвани да будете Будители.

Накъде вървиш, народе възродени?

 Да завихряш публични дискусии с претенциите, че решаваш проблеми /корабче ми минава, проблемите се решават с лекуване на причиата, а не на последствията/ е стара антидемократична хватка.
Свободата е висша отговорност твоята свобода да не нарушава свободата на другия. Камерите...камерите няма да попречат на свестните, но няма да решат никакъв проблем - само ще го наврат още по на....Проблемът тръгва от криво разбраните отговорности .. ...

За историята :))

   Уважаеми колеги, четящи приятели, научни работници, родители,
 Без претенции за изчерпателност, водена единствено от любов към историята и  към мнението на народа - на вашето внимание - правените в общността анкети и резултатите от тях. 
 Ще бъда много окуражена да споделя моите впечатления, ако коментирте резултатите. Ако ли не - ще ги оставим само като неми исторически свидетелства.

Кой е основният ...

МИСИЯ УЧИТЕЛ + ...- de facto

http://zagoranews.bg/2016/06/30/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%8F/

Ефталинг

...или мястото, което всички възрастни трябва да изградят за своите деца.
 

Хроники от Ниската Земя

  Имало някога еднин народ, на който Господ не бил дал много - настанил ги на дъждовна, ветровита и със скъперническо слънце земя. Пък и не била много - повечето било мочури и вода...Но както казва моят приятел Йори:" Мочур е когато само си намокриш краката до глезените. А блато е, когато затънеш до главата..." Та...хората се заели да си подсушат краката и направили от мочура приказка.

Дневно продължение на нощни истории

...или за смисъла на традициите и готовността на хората да ги пазят.
 

Логика

...по швейцарски

 Или - защо да сядаш на малкия стол, като можеш да седнеш на големия?
  Така се случи, че попътувах насам-натам. Последната дестинация беше швейцарска - центъра на Европа с пейзаж, подобен на българския, лилави крави само в рекламите по нашенската телевизия и обединени в конфедерация симпатяги, говорещи на четири официални езика.
  Снимката по-горе е от едно частно имение, което е превърнало отглеждането на перуники в ...

Логика

...по швейцарски

 Или - защо да сядаш на малкия стол, като можеш да седнеш на големия?

Покана към всички

На 15-ти април ще има онлайн събитие - разговор за бъдещето на образованието. Позволявам си да го споделя тук и да ви поканя да се включите, защото мисля, че този път това ще е един различен разговор заради хората, които ще участват.
https://www.youtube.com/watch?v=2rEwqsjldzU


...
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET