Тест по математика за геометрични фигури и мерни единици за дължина (ІІ клас)

Колеги начални учители, този постинг ще го пусна и в "Образование", защото се натъкнах на поредното предизвикателство, свързано с възможностите на програмата Пауър Пойнт. Става въпрос за нещо ново, което не мога да си обясня как е направено и се надявам на помощ от знаещите.

Преди време изтеглих една руска презентация, която днес реших да разгледам по-внимателно. Оказа се, че това е тест по математика, който би могъл да се даде и на българчета, но с някои изменения. Преведох презентацията, но онези изменения, които бих направила, за да я побългаря напълно и адаптирам за нашите условия, не посмях да направя, понеже не съм сигурна дали няма да разваля целия ефект на теста.

За какво става въпрос? В тази презентация, направена с програмата Пауър Пойнт, в края на теста излиза обобщен резултат като брой верни отговори, брой грешки, брой забележки и - представете си - време, за което е изпълнен теста. Удивително!

Няколко пъти направих теста, за да се убедя, че резултатите накрая са различни. Как обаче става това? Виждам, че са използвани макроси, но май не са само макроси. Вероятно тук става въпрос и за програмиране с Visual Basic.

Каквото и да е, искам да се науча да го правя! Както казах, надявам се на помощ от вас.

Ето и презентацията

 Тест по математика за геометрични фигури и мерни единици

Напълно преведена версия:

Тест по математика за геометрични фигури и мерни единици