Отзвук от срещата семинар в София, презентациите на колегите участници и клип

Скъпи колеги, срещата с вас беше преизпълнена с емоции и желание от наша страна всичко да мине добре, защото, когато си организатор, отговорността наистина дълбоко се изживява. Даже вечерта не успях да се отпусна и да се позабавлявам истински, защото все още бях "глътнала въздух" заради напрежението.

Знаете, че този път поканихме представители на институциите и те се отзоваха. Това бяха зам.-министър г-жа Милка Коджабашиева; г-жа Роси Димова – нашият нов експерт Начално образование; Теди Върбанова – най-важният човек от Майкрософт за нас, учителите, отговарящ за образованието; доц. Руми Папанчева, която е извор на идеи за нови и интересни предизвикателства; екипът Envision; доц. Иван Димитров от СУ и доц. Димитър Димитров от ЮЗУ.

И както също сте забелязали – нито една медия не отрази събитието - нито такава, която беше заявила идване, нито някаква случайно решила да надникне какво става в 137 СОУ. А събитието не само че беше на високо ниво по отношение на представителите на различни институции, но също така имаше сериозно присъствие на учители от различни кътчета на България, водени единствено от любовта си към професията и отворени към новостите в нея. Бяхме над 100 човека, но за медиите, които търсят най-вече сензациите и скандалите и се чудят как всяка вечер да ни зареждат с новини от черната хроника, нашата среща-семинар се оказа безинтересна.

„Благодаря им!” Но нищо… То си е за тяхна сметка, защото полека-лека хората губят доверие в медиите, все по-малко гледат телевизия и четат вестници. Интернет и блоговете ще изместят напълно традиционните средства за осведомяване.

Щастлива съм, че всички отзиви за срещата бяха от хубави - по-хубави, но днес нашата директорка – г-жа Закова, която изключително уважавам заради откровения й, искрен и директен маниер на общуване, почти ме разплака, защото пред целия учителски колектив тя ни даде много висока оценка на работата, на продуктите, които създаваме, и на нивото, което показахме.

След което цял ден прехвърчах с едни току-що поникнали доста големички крилца.

Презентациите на колегите бяха чудесни, много хора ме помолиха да ги покажа и аз ги качих в интернет. Можете да си ги дръпнете от тези два линка.

http://hotfile.com/dl/19820838/2266860/SEMINAR.zip.html

http://hotfile.com/dl/19836889/e94fb47/SEMINAR2.zip.html

(Изберете си REGULAR DOWNLOAD, изчакайте 30 секунди и кликнете върху генерирания линк за теглене. Сигурно ще ви направи впечатление и една думичка, горе вдясно, с цели 3 правописни грешки в нея.)

А за финал искам да ви поздравя с едно мое филмче, в което съм монтирала клипче и снимки.