Ефект с PowerPoint: "влизане на предмет в кутия"

Чудех се как да нарека този лесен за реализация ефект, който постигнах в желанието си да направя падането на бонбон (с написана на него дума) да изглежда по-реалистично при влизането му в кутия (в случая - свързана с граматично правило). Всъщност това е само пример. Иначе си представям по-широко приложение на ефекта - да речем при разцъфването на цветето в тревичката, при изгряването на слънцето между облачетата и др.

Както се досещате - напоследък съм на вълна "ефекти, създавани с Пауър Пойнт, с които се постига повече реалистичност" :)

Направих филмче със запис на стъпките, от което смятам, че става ясно как се постига резултатът. (Може да се наложи да изчакате няколко секунди, за да се зареди.)

А това е пример със самия резултат, вече на PP. Бонбончетата падат, когато се щракне върху тях.

Е, не е нещо особено моето постижение, но пък се забавлявах с него :) Между другото, кутиите аз съм ги рисувала :) И сигурно си личи :)



Специално за най-ученолюбивите ученички - Поли и Еми, ден по-късно добавям едно видео уроче за напреднали!

В него ще видите как с помощта на безплатната програмка Paint.net, на която може да се добави български интерфейс, се изрязват графични обекти с неправилна форма, за да постигнем още по-голям реализъм при анимирането в Пауър Пойнт.

За пример използвах слайда на Еми - в него една рибка скача в кръглия отвор на кофата. В Пауър Пойнт инструментът за рязане може да реже само прави вертикални или хоризонтални части, но в Paint.net се поддържа инструментът "ласо", с който може да се реже ръчно в най-различна форма, а после, ако е нужно, да се коригира формата с инструмента "гума.

Ето го филмчето.

А това са примерчетата на Поли и на Еми, в които съм направила изрязването на дървото и на кофата чрез Paint.net. Редактираните картинки се вмъкват в презентацията през менюто Вмъкване/Insert.

"Заклещих се!"

"Рибка в кофа"