Енвижън със Станислава Никифорова

Откакто компютрите навлязоха в живота ни, вече не мога да си представя учителската професия без тях. Те добавиха още една важна компетенция към характеристиката на съвременния учител, но колкото и да е базова тя, не бих я поставила над други ключови компетенции, защото съм убедена, че истинският учител е онзи, който владее живото общуване, притежава необходимите психолого-педагогически умения, развил е у себе си добри ораторски, импровизаторски и дори ако щете - театрални способности. 

Също така категорично смятам, че за успешната работа с децата винаги от огромно значение ще бъде личността на учителя – какъв е той като човек – и в тази връзка бих искала да ви разкажа за моята колежка от 137 СОУ, към която изпитвам особени симпатии – Станислава Никифорова, защото тя въплъщава представа ми за добър учител и педагог. 

Благодаря на училищното ръководство, което избра нас, двете, да организираме тазгодишния 15 септември, защото чрез контакта си със Стаси аз открих един невероятен колега, с когото ми е изключително приятно да работя в екип. С нея се разбираме с погледи; всичко, с което се заемем, се получава удивително лесно и бързо, а финесът във взаимотношенията ни, основан на уважението и взаимното зачитане, е много прекрасен и зареждащ. 

През последните десетина дни със Станиславка се заехме да заснемем фрагменти от нейната работа с Енвижън и отзивите на нейните деца от работата с българския иновационен продукт, след което заедно обработихме филма. Стаси е автор на всички идеи във филма, а аз съм само технически изпълнител. 

Предлагам ви сами да добиете впечатления от работата на един истински професионалист – млад, високоинтелигентен човек; сърдечен, естествен и искрен; с безупречен изказ – точен, ясен и достъпен за учениците; с много верен подход към децата и притежаващ изумителни импровизаторски умения. 

Филмът се нарича "За мишките и децата". Приятно гледане!