Нека да е късметлийска новата учебна година!

Вярвам в сбъдването на пожеланията - към другите или към себе си, защото наистина ми се сбъдват точно така, както съм ги формулирала. За утрешното откриване на учебната година приготвих късметчета за моите второкласници.
 
В общността е пълно с разнообразни предложения за късмети, които обаче са най-вече за Коледа. Галя беше предложила за откриването на учебната година с късмети един страхотен интерактивен електронен ресурс с макроси, но аз утре нямам възможност да ползвам мултимедия. Затова избрах да изработя хартиени късмети. Те са по идея на Али, но тъй като нейните стихчета с картинки са общо 12, а учениците ми са 26, направих 30 късмета – така, че дори да останат.

Понеже късметите са римувани, днес се наложи да се поупражня в стихоплетство, защото децата обичат римуваната реч. Тук-таме пипнах и текстовете на Али. После разпечатах листовете на цветни хартии, защото нямам цветен пример, а пък не ми се искаше да са черно-бели. Нарязах късметчетата и ги завих на рулца. Залепих ги с тънка лента от бяло тиксо, за да не се развиват. С акрилни боички и много фина четка нарисувах на гърба им по едно малко червено сърчице. Ако някой си мисли, че всичко това става бързо, се лъже. Почти цял ден се занимавах.





Не успях да стана готова по-рано, за да бъда в услуга на колегите, които вече са готви да посрещнат учениците си, но пък късмети може да се теглят не само през първия учебен ден, но и в първия учебен час, който за всички ученици без първолаците е във вторник.

Ето ги и самите късмети: линк за теглене.

 Желая на всички учители и ученици много късмет през новата учебна година! Да е успешна и ползотворна! Да работим леко, спокойно и безпроблемно – с любов и вдъхновение! Децата да ни слушат, за да са здрави и умни! Родителите да ни имат доверие и да ни помагат. С колегите да се разбираме и да си услужваме! Да сме здрави, силни и работоспособни и да посрещаме всички предизвикателства на живота и в частност – на професията, спокойно и с усмивка!