"Сричка" - тест

Или "империята отвръща на удара" :) Имам предвид, че не всички тук сме придобили умения за работа с програми за флаш. Затова... :)

Наумила съм си да изцедя всички възможности на PowerPoint. Не че ми е най-любимата програма, но безспорно е най-често използваната за създаване на образователни материали.

Презентацията с теста за сричката я направих, за да изпробвам дали с макросите мога да постигна същия ефект както при тестовете на флаш - да изскачат съобщения за верен или грешен отговор. И май го постигнах. Даже и звук вмъкнах. И текстови ефекти добавих.

"Сричка" - тест

Със здраве да я показвате! :) Може и като шаблон за други презентации да се ползва.

Само едно кратичко упътване ще дам: бутоните, които се натискат, за да изскачат съобщения, са напълно прозрачни, но като се щракне върху текста (когато не е в режим "слайдшоу"), се появява издайническата рамка (около дадения бутон) и можете да ги местите заедно със съобщението отдясно, накъдето си поискате.

И още: тя е във формат *pps, но може да се редактира, ако първо се отвори програмата PowerPoint, а после презентацията, а не обратното.