"Сапунени мехури" - Светослав Минков

Отлагах публикуването на презентацията, защото все не намирах време да я дооформя, но днес празникът Прошка като че ли е подходящият ден точно за тази тема, в която се осмива горделивостта и високомерието. В ден като този ние се замисляме върху онова, което е ставало причина да помолим днес да ни простят. 

Светослав Минков е един от любимите ми автори. Въпреки че разказите му са адресирани до възрастния читател и в тях той в голяма степен използва алегорията, като дете ги четях, препрочитах и разбирах всичко написано заедно с подтекста. 

В презентацията има заложени анимационни ефекти - една част се стартират ръчно, а друга част се появяват автоматично и затова трябва да се изчака.

Сложих бутони за прелистване на слайдовете, но те са нужни само при един-единствен слайд с тестов характер - № 25, защото при него се щрака върху верните/неверните предложения. Другите слайдове трябва да се сменят или с кликване с мишката върху тях, или посредством натискане на бутона от клавиатурата с нарисувана стрелка, сочеща надясно.   

Използвала съм възможностите на програмата PowerPoint и в качеството й на графичен редактор и, уверявам ви (обръщам се към начинаещите), те не са никак малко, защото тя притежава достатъчно удобни, прости и ефектни инструменти за рисуване и оцветяване и дори за създаване на триизмерни изображения.

В конкретната презентация с вградените инструменти на  PowerPoint съм нарисувала:
-  издигащите се сапунени мехури, които се появяват още в началния слайд;
- надуващият се балон в слайд № 4, който е направен после като гиф анимация, но за жалост, тя не се проиграва през версия 2003;
- чашката със сапунената вода, издигащите се мехурчета и поставката под нея; 
- големите цветни сапунени мехури от слайд № 8 нататък и очите им. 


А това е презентацията в *ppt формат: https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=d6aa424a9144bc80&resid=D6AA424A9144BC80!106&parid=D6AA424A9144BC80!105

 И простете - простено да ви е!