"Пътешествие в Африка" - съвместен проект на 137 СОУ и СЦРД

Скъпи колеги, каня ви да видите отделни моменти от великолепното представление на четвъртокласниците от 137 СОУ, озаглавено „Пътешествие в Африка”, което децата ни показаха вчера. В подготовката участваха класните ръководители на ІV клас и колегите от Столичния център за работа с деца с директор Мариана Тафрова, повече позната като ръководител на „Врабчетата”.

„Пътешествие в Африка” е резултат от съвместна проектна дейност на СЦРД и 137 СОУ, озаглавена „Училище за свободното време”. Освен да има развлекателен характер, работата с децата си поставя и друга, съвсем сериозна образователна цел - да се дадат знания за континента Африка, за населението му и неговият начин на живот, за животните и растенията там. Децата бяха създали свои рисунки и табла по темата.

СтЦРД е водеща организация в проекта "Училище за свободното време" по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.2-03 “Да направим училището привлекателно за младите хора”, Оперативна Програма ”Развитие на човешките  ресурси” 2007 - 2013, финансиран от Европейския съюз и съфинансиран от Европейския социален фонд.

 


От заснетите моменти ще се уверите, че зад всичко това се крие безспорен професионализъм, много работа и немалко вложени ресурси. Колегите от СЦРД успяха да обхванат целия випуск четвъртокласници и да осигурят чудесните декори, музика, озвучаване, както и театралните костюми за всяко дете, така че то да се почувства като истински артист.

И като се казва: удоволствието беше изцяло наше - на артистите и на публиката. На финала ще видите, че напълно заслужени бяха нашите горещи аплодисменти и похвалите към децата, отправени от нашата прекрасна директорка - г-жа Мариана Закова.

Линк към "Пътешествие в Африка"