Новогодишно сияние на свещи

bastel11Свещта от стари времена служела на човека като източник на светлина. Желаейки да създадем неповторима атмосфера на романтика и уют, ние я използваме дори и през деня. Свещта е незаменим атрибут на романтичната вечеря или домашния празник. Пламъкът на свещта се е превърнал в символ на живот, а самата свещ, която е декоративен елемент от интериора на стаята и украсата на масата, в източник на светлина и топлина, сгряващи душите и сърцата на хората.

Свещите могат да се декорират по различни начини, като се използват елхови клонки, шишарки, ефектни тъкани, цветни ленти, сухи треви, златисти или сребрист спрей и т. н. Надявам се, че от снимките се вижда ясно по какъв начин е направена аранжировката.


newyear1

Тези конусообразни вази са напълнени с пясък и в него са сложени дебели свещи. Използвани са клонки от вечнозелени растения, сребърни звездички, миниатюрни топченца.

newyear2

Аранжировка с морски мидички, поставени в метално блюдо и допълнително фиксирани с изкуствени бисери.

newyear3

На дървена дъсчица са подредени прелестни розови свещички. Около тях са сложени парчета горски мъх, закрепени са елхови клонки и малки топченца.

newyear4

Свещникът може да се направи от парче стиропор и да се налепи с лишеи и мъхове. После да се напръска със златист или сребрист спрей. Да се добавят елхови шишарки, сухи или зелени клонки и да се закачат дребни новогодишни играчки.

newyear5

Тук свещникът представлява една алуминиева тенджера, която може да се замени с форма за торта.

newyear6

Висяща метална поставка, на която в центъра стоят борови и елхови клонки – интересно извити, богато украсени с топченца, сухи листа, сухи цветя, звездички, разноцветни ленти.

newyear7

Децата особено биха се радвали на украса с цветни играчки – в случая това са дървени фигури. Гирлянди - и те самите могат лесно да изработят от разноцветно гланцово блокче.

newyear8

Интересно изглеждат плаващите свещи. Восъкът е по-лек от водата и затова те превъзходно се носят над нея. Те могат да се направят като разтопеният восък се излива във форми за сладки, предварително намазани с олио.

newyear9
newyear10

Красиви керамични кашпи се пълнят със зелени растения и между тях се поставят високи свещници. По края се спускат гирлянди от звездички и елхови шишарки, а над тях се слагат ябълки със забити в тях свещи (изрязва се дупка в тях).

newyear25

Блестящи форми за кексчета или саварини могат да изиграят ролята на поставки за свещи.
 
newyear13

Новогодишно украшение, поставено в обикновени глинени саксии.

newyear14

Още едно такова.

newyear16

Тук гори огън в хартиени пакети, но няма страшно: чашите с вода са поставени в торбички от пергаментова хартия, завързани леко с красиви панделки и украсени с изрязани от златна хартия звездички.

newyear17


Поднос със свещи, редом до тях и други лакомства.


newyear19

Неголемите метални цветарници в комбинация с южни плодове идеално се вписват в класическата обстановка.

newyear20

Белите свещи бързо могат да се декорират, като се залепват върху тях красиви рисунки от салфетки и се „сервират” върху поднос заедно с фруктови полодове, орехи и шишарки. За разкош могат да се поръсят с пудра захар или кокосови стърготини.

newyear21

В малко по-различен вариант.

newyear22

Прозрачна хартия, налепена със зваздички и нарязана във формата на „пламъци”, с която са обвити чашите, а те пък са завързани с красиви разноцветни шнурчета.

newyear18

Дебелата свещ с няколко фитила е налепена с изсушени листенца от циния посредством нагрята чаена лъжичка .

newyear23

 А това са големи восъчни изделия, вързани с панделчици, а над тях са закрепени по-малки свещи.

newyear24