Руска бабка

Вчера се бях понесла из руските сайтове и така се случи, че в три последователни страници от форуми попаднах на картинки и клипчета, свързани с образа на бабата. Да, но в моята глава, се създадоха някакви странни асоциативни връзки и аз възприех видяното като нещо цялостно.

И така първо виждам ето тази снимка:















За онези, които не разбират руски, ще преведа, че това е съобщение на водача (шофьора), който предупреждава пътниците, че ако никой от тях не отстъпи място на старицата, това ще направи той :) Брей какво уважeние, какво нещо, си помислих аз, сигурно в Русия старите хора са на по-голяма почит, отколкото при нас! Може би има защо - вероятно са си го заслужили.

И щях да остана с тези положителни мисли в главата си, ако не се бях натъкнала на следното клипче, в което сниманата баба ми взе акъла, а бе направо ми спря дъха. Ето вижте ...

Веднага прави впечатление, че възрастната жена е доста силно привързана към бутилката, след като постоянно я надига. Мина ми през ума, че жената не бива да бъде оставена в това състояние да крещи неистово на улицата. Помислих си, че за нейно добро е да дойдат едни хора в бели престилки и да я приберат. 

Щракам си аз на следващото клипче и ето какво виждам - щастие и радост цари в психиатричната клиника, пациентите скачат по леглата от кеф и моя милост с развинтеното си въображение си представи, че един от тях е нашата руска баба, на която посветих този пост.
 
Важното е историята да има хепи енд, нали? Wink