Честита нова учебна година!

Скъпи приятели, честит първи учебен ден!

Отново училищното звънче кани децата на България да тръгнат по пътя, огрян от светлината на познанието, за да достигнат висини за цял живот, за да сътворят един по-добър и по-съвършен свят.

Днес е 15-ти септември и всяко българско училище прилича на голямо разцъфващо цвете, многобагрено и красиво. Училището цяло лято е жадувало да чуе веселия детски глъч, копнеело е да види очарователните детски усмивки. Учителите също са очаквали с нетърпение да се срещнат отново със своите ученици и всички заедно да поемат към чудния и необятен път на знанието.

Но този ден е най-важен за първолаците, които за пръв път ще прекрачат училищния праг като ученици. В паметния миг край тях стоят развълнуваните им родителите, които с умиление ще си спомнят за своя някогашен първи учебен ден. Те сега са зрели хора, уверени и умни, защото са завършили успешно своето училище. Такива ще бъдат след години и техните деца - днешните първокласници...

В ден като този винаги звучи в главата ми една песен по текст на Иван Вазов, с която искам да ви поздравя по случай празника :)




Желая на всички ученици, колеги и родители успешна учебна година! А на потребителите  на общност „Образование" още много вълнуващи срещи с науката! Cool