Последни новини от учителската стачка, стартирала точно преди месец

Нека да припомня, че учителската стачка започна на 24-ти септември, а до днес – 24-ти октомври, нищо официално не е постигнато между стачкуващите учители и Правителството.

В постинга си ще отразя само онова, което успях да заснема и чуя на днешния учителски митинг в София. Правя го с мисълта, че в нашия блог пишат, и от него черпят информация, много колеги от цяла България и смятам, че те трябва да бъдат осведомявани не само чрез медиите и местните синдикални структури, но и от блогери като мен, които имат възможност да чуят новините директно от представителите на Стачния комитет, действащ в столицата.

Започвам с изявлението на Николай Николов (видео файлът е разделен в две части, но го давам в линкове, защото плеърите забавят отварянето на страницата):

І част

ІІ част

Следват две неприятни новини.

Първата е свързана с директорката на Френската гимназия, която си беше позволила лукса да подкрепи своите колеги, написали шестици на учениците в знак на протест. Ето линк.

Втората неприятна новина се отнася до едно „благодарствено писмо” (кавичките не са случайни), изпратено от учителите на район „Лозенец” до общинските съветници. За какво „благодарят” колегите на общинарите, ще разберете от самото писмо. Ето го.



А сега следват и две изявления, изясняващи правата ни по време на стачката.

Осигуровките ни се запазват в дните от стачката– изказване на Ники Радулов, направено във връзка с мое питане.

Удръжки не могат да се правят – уточнение на Ники Николов.

Коментарът на Николов се отнасяше до този фиш, сложен по-долу, на който изтрих името, ЕГН-то на колегата, както и номера на училището, защото това все пак е част от личната информация.



И накрая ще ви покажа няколко плаката от днес.