Коледна викторина, гатанки, танци, томбола, награди и др....

Днес отпразнувахме с моите ученичета прекрасни - всичките до едно добри дечица с топли сърчица - края на календарната година, свързан с настъпващите празници.

И преди съм споделяла тук, че едно такова "тържество" с по-малките ученици (1. и 2. клас) смятам, че трябва да е наситено с много на брой приятни изненади, децата да бъдат провокирани да отговарят на въпроси не само от изучения учебен материал, но също така да им се дават забавни задачки-закачки, да играят, да танцуват, да пеят и да получават много, много подаръци награди.

Според мнението на родителите и според мен тържеството мина чудесно. Даже една майка, която записа тази година сина си в моя клас, защото миналата година очакванията й от частното училище, в което той учел, не се оправдали, каза, че й харесва тържеството, защото е нестандартно. Запомних изказването й, тъй като ме впечатли.

В презентацията се съдържа сценарият на днешните ни забавления, продължили близо час и половина, но ние не усетихме как мина времето, защото нито за миг не сме скучали. А за да не е скучно, задачките трябва да се разнообразяват - да са от различен характер и между тях да има включени игри и песни.

Разбира се, междувременно хапвахме, пийвахме, а по време на дискотеката две от майките, които ми асистираха, избираха най-добрите танцьори и им нахлупваха на децата блестящи карнавални шапки. За да реализираме коледната забава предварително бяхме събрали по 5 лв. от родителите на всяко дете, след което с една майка отскочихме в събота да купим наградите подаръци.

О, щях да пропусна да споделя и за томболата! Тя е едно от най-вълнуващите преживявания, защото се теглят специалните големи награди - днес това бях две мисловни игри с думи - по една за момчета и една за момичета. Предварително бяха записани имената на момичетата и имената на момчетата на листчета, които двама татковци изтеглиха, и така обявихме късметлиите за тази година.

И след всичките тези много приказки да не забравя да споделя линк към презентацията - сценарий за коледното тържество.

Коледна викторина 2010:http://dox.bg/files/dw?a=6d94898164