Ден на народните будители

Честит празник на всички търсещи личности с буден и критичен поглед към случващото се и подбуждащи другите към любознателност и откривателство!

Честит празник на всички български учители, съхранили мислите си непокварени и приели с отговорност мисията да запазят чисти умовете и добродетелни сърцата на децата! На всички учители, които не спират да се стремят към съвършенството в професията, защото носят „отвътре” хъса за работа, както казва Руми, и които превръщат за учениците си всеки училищен ден в осмислено и запомнящо се преживяване!

Честит празник на всички българи, които любят, тачат и милеят всичко българско и родно!

Честит Празник на Народните будители – някогашни и днешни! 

Преди време се бях замислила за онези хора, които крепят света. Дали ще ги наречем Будители, Съзидатели, Творци, Търсачи на съкровища на пълен работен ден, вероятно не е толкова важно (думите са условности) – важното е, че Будителите винаги ги е имало, има ги и днес, за да оцелее Светът и да продължи да върви напред, неотклонно следвайки Пътя на Истината, Доброто и Красотата. 

А това по-долу е едно образователно клипче по стиховете на Ангелина Жекова. Образователно, защото стихотворението е поместено в читанката на изд. Булвест за ІІ клас. (Записах към песента и караоке, но то все още не се е качило в ю туб.)