Безпардонните опити на властимащите за унижаване на българския учител продължават

От Министерския съвет днес ни сюрпризираха с писмо, което забранява на учителите да провеждат своите митинги в охраняемата зона на Народното събрание. И това се случва след двуседмични мирни и цивилизовани протести, на които никой с нищо не е застрашил сигурността на управляващите! Вижте няколко снимки от днешния митинг, от които да си създадете представа за местоположението на трибуната и броя на митингуващите.


Недоумявайки защо се въвежда новата разпоредба, се опитах да си изясня странната ситуация, като за целта се обърнах с въпрос към Николай Николов. Колегата Николов, който в този момент даваше интервю за някаква медия, виждайки ме с камера, изглежда първоначално ме причисли към журналистите. Ето какъв беше неговият коментар относно забранителната мярка.




В общи линии последните новини от София са, че ние няма да отстъпим от стачните си искания, продължаваме да ги отстояваме, като важно е да се отбележи, че от днес броят на стачкуващите се е увеличил, защото има включили се учители и училища, които до този момент не са стачкували ефективно.

Втората любопитна новина е, че по повод на лъжеизявленията на премиера Станишев пред Европейския парламент стачният комитет е подготвил подобаващо опровержение.