Прегръщам ви! :-)

Прегърнете се и вие!

Хей, преди час научих, че днес било празник, и то международен, на прегръдката! Не мога да пропусна да не ви го честитя.

В исторически план за него прочетох следното

За национален ден на прегръдката е обявен 21 януари 1986. След това този празник на прегръдките е приет от много страни като Съединените Американски Щати, Канада, Англия, Австралия, Германия, а съвсем наскоро и от Санкт Петербург, Русия и е познат под много имена Ден на прегръдката, Световен ден на прегръдката и др.

Ето как се празнува

На този ден можете да прегърнете всеки, когото харесвате, когото не харесвате или просто тези, които се нуждаят от прегръдка. А в замяна и те ще ви прегърнат. Прегръдките могат да кажат много, дори когато ние не можем.

Съветът ми към вас

Не пропускайте днес до края на деня да прегърнете всеки, когото ви се е искало, а не сте си го позволявали по разни причини. Празник е все пак и това ви „развързва ръцете” за силни и топли прегръдки, като в този клип например.

Моята мечта

Искам да доживея деня, в който хората да започнат да се чувстват толкова близки помежду си - да си имат пълно доверие и обичта да не среща никакви бариери - че прегръдката да е нещо съвсем естествено, както в това филмче:

 

И накрая само за ценители едно линкче към рецепта за сладка прегръдка.

....................

Прегърнете любимите ви хора днес, но не само, защото е празник, а защото утре по някакви причини може да не успеете да го направите...