блог

Преглед: >
 

Срещата на BgLOG.net се състоя :)

След толкова време срещата на BgLOG се състоя :) Видяхме се стари приятели и лично на мен ми беше повече от приятно. Чувствах се като у дома си. Не помня от колко отдавна не бях изпитвал това чувство. 
Видях се с Куини, Веско, Мейкъра, Един от Вас (Наско), Щепси, Вальо (koumupuka), Janichka, която не бях виждал от поне 5-6 години. Беше невероятно, а всички си бяхме същите, че и по-готини! :)
Разбира се, имаше и нов член в лицето на моята . ...

Невчесани мисли

Наскоро BgLOG.net навърши 8 години в българското интернет пространство. И по този повод ме налягат едни мили спомени за приятелства, купони, срещи с интересни хора. Мога да се сетя за много хора, които през годините са ми дали много със своя мироглед, написани или споделени в разговор мисли.
Какво ли става днес с тези хора? Някои от тях следя във Facebook, други срещам понякога на улицата... Наскоро пък един колега в работата ми разкри, че е .. ...

Личен блог и защо не се появява в общността

Вече няколко души ме питат защо като напишат публикация, тя не се появява на първа страница. Това ме кара да напиша специална публикация, която да обясни причината за това.
С новата версия се създадоха някои нови неща. Така например, когато човек е в общност и избере линка "Пиши в блога", публикацията ще се появи както в общността, така и в личния му блог. Когато обаче потребител е влязъл в своя собствен блог и натисне бутона "Пиши в блога", то н...

Общност София и G-Log.org

Днес заедно с Мейкъра създадохме общност, посветена на град София. В нея ще могат да се пишат всякакви неща свързани с нашата столица. За язвите на града, за хубавите неща, за ценните места, за събития, за всичко!
Мейкъра направи чудесна шапка, за което му благодаря :)
От днес стартира официално и англоезичен блог. Той се намира на адрес http://g-log.org и целта му е да повтори успеха на BgLOG.net, но в световен мащаб. За него ми е нужна подкрепа ...

Блогът и народните будители

Драги учители, хора, които сте ме учили и мен преди години. Краят на стачката не означава, че трябва да напуснете това място.
Вие сте едни от най-ярките примери за хора с мнение. Продължете да пишете. Обсъждайте проблемите на образованието, създайте си свой блог и изразете себе си. Застанете с името си зад нещата, които казвате. Това е блог. Нещо като личен сайт. Уникалното тук е, че тук има общности, а не само самотни блогове. Тъй че посетете и...

Политиците си направиха блогове

В четвъртък едно чаровно момиче дойде в редакцията и от кошница с портокали ми подаде един ухаещ портокал, за който беше прикрепена покана да отида на портокалова среща днес (ох колко много повторения!). Отидох да се видя с Горица Белогушева, Жюстин Томс, въпросното чаровно момиче и колеги от другите издания, където си говорихме за това, колко са важни блоговете днес.
Досетиха ли се политиците за силата на блоговете? Размисли и страсти за политиц...

Нова версия!

Ето че се случи - вече имаме версия 2.0 на BgLOG.net. Горд съм да ви съобщя, че от днес BgLOG.net работи с версията на Blogtronix, която създадохме и вече работи на сървърите на Reuters за техните блогове. Имайте предвид, че вече не се влиза в сайта с вашето потребителско име, а с вашия e-mail адрес като потребителско име.
Ще видите, че има много нови възможности. Сайтът работи по-пъргаво, функционалността е разширена. Например, вече имате възмо...

Заминаваме за Пловдив :)

Напомням, че в събота заминаваме за Пловдив. Който иска да изкара 2 хубави дни в пътешествие, нека да бъде на централна гара в 10 часа под часовника в събота. Влакът заминава в 10.30 часа и пристига в Пловдив в 13.14 часа. Цените на билетите могат да бъдат видяни тук.
Повтарям и цените на хотела:
Единична стая - 24 лв., а легло в двойна стая излиза 21 лв. на човек или 42 лв. за стаята. Леглата в единични стаи са ограничени.
Също е добре който ще по...

Десет сигурни признака за остра блогомания

10. Проверяваш статистиките на блога НЕПРЕКЪСНАТО. Понякога ставаш по средата на нощта само и само да се увериш, че имаш посетители.

9. Любимият ти човек те подозира, че имаш афера с блога си. Дори и когато си насаме с него/нея се чудиш: “А какво ли прави блогът ми сега?”…

8. Блогваш наум докато караш, пътуваш с градския транспорт, а понякога — дори когато си сам под душа.

7. Прекарваш всичко през филтъра на евентуална блог публикация. Не може да г...

Пулсиращото сърце на българският интернет

Малко преди края на тази година ми беше интересно да видя с какви ключови думи са идвали хората в BgLOG. Не днес, не вчера, а за цялата изминала година. Кои са ключовите думи, които са накарали хора да дойдат в сайта? Сигурно ще ви бъде интересно да видите кои са думите първенци, а сигурно и някои от вас ще разпознаят свои публикации свързани с тях :)

Общо посещения от търсачки: 140044...
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET