Блогът и народните будители

Драги учители, хора, които сте ме учили и мен преди години. Краят на стачката не означава, че трябва да напуснете това място.
Вие сте едни от най-ярките примери за хора с мнение. Продължете да пишете. Обсъждайте проблемите на образованието, създайте си свой блог и изразете себе си. Застанете с името си зад нещата, които казвате. Това е блог. Нещо като личен сайт. Уникалното тук е, че тук има общности, а не само самотни блогове. Тъй че посетете и другите общности. Ако не ви се пише винаги за образование, вижте, имаме общности за психология, здраве и красота, интернет, музика, изкуства, литература, поезия и много други.
Защо ви го казвам това? Защото много бих се радвал, ако BgLOG.net събере в себе си максимален брой хора с мнение. Хора, които могат да променят по някакъв начин статуквото в България. Вие сте лидери. Лидери на хора, които някой ден на техен ред ще бъдат лидери. Затова от вас зависи много и бъдещето на България. Не оставяйте своите учения само в класната стая. Аз съм сигурен, че имате хиляда, милиони, милиарди неща, които бихте написали, защото сте хора с мнение, хора с мисъл.

Всяко нещо води до друго. Вярвам, че стачката доведе вас тук. Вярвам, че е за добро. И вярвам, че ако общност Образование се превърне във ваше място за обсъждане на учителските проблеми, то вие учителите ще бъдете много по-силни. А пишейки и по други теми, които ви вълнуват, вие ще спечелите не само популярност, но и ще спечелим всички ние, тъй като България ще се промени към по-добро и ценности няма да бъдат само завистта, шоуто на слави, телевизията и другите неща, които водят към разпад на нацията ни.
Проблемите на образованието са само една част от всички проблеми на страната ни. Нужни са именно такива будни хора като вас, за да се събудим всички. Нещо като Народните будители. Бъдете такива, не само в школата, а и в живота. А блоговете,  независимо дали тук или в други сайтове, са ваша трибуна, възможност да станете всички заедно будители на нацията.
Гледайки стачката ви се надявах, че ще бъдете новите народни будители. И вярвам в това!
Та това беше моя спонтанен апел.
Тервел Няголов, основател на BgLOG.net - първите български блогове.