Тервел Няголов - Публикации

 

Zdrave

Преглед:
 

Алкохолът е причина за седем вида рак

В британският журнал за зависимости "Addiction" бе публикуван нов метаанализ в който се твърди, че между алкохола и седем вида ракови заболявания има връзка. Според анализът дори хората, които консумират малко или дори умерено количество алкохол са в риск.

Този анализ се базира на резултатите от множество проучвания, които са били направени през последното десетилетие. Провеждани са от Световния фонд и Международната агенция за изследвания в ...

Класическата рецепта за Шкембе чорба

Лято е! Лятото човек опитва да се храни здравословно, като набляга повече на плодове и зеленчуци. Но също така обича и да се глези с вкусни гозби, каквато за българина е и класическата Шкембе чорба. Отдавна се знае за нейните чудодейни качества и не е необходимо да убеждавам никой за нейната здравословност.

Ще ви опиша как се прави шкембе чорба, за да може да я сготвите и вие у дома.

Купувате си телешко шкембе. Гледайте да е чистено, като ...

Спонсорирането на лекари

Съвсем наскоро се появи новина в която се посочват даренията, които се правят към лекари от страна на фармацевтични организации. Тази новина сякаш премина без да направи голямо впечатление на хората, а би трябвало да алармира обществото, тъй като касае всички нас.
Много пъти съм се чудил защо като отида на лекар ми предписват някакви лекарства, които са нови, екзотични, често много по-скъпи. Отивам при моето Джипи и то ми съставя рецепта от ...

За кафето - тази вълшебна напитка!


Никак не е лесно да се проумее до каква степен кафето е променило света.

Щом европейците за първи път опитали вкуса му през ХV век, то започнало да завладява глобуса.

То е втората най-консумирана течност в нашия свят след водата - факт, който е горещо оспорван от любителите на чая.

Годишно в света се изпиват приблизително 400 милиарда чашки кафе - единствено петролът има по-голямо икономическо значение като суровина в световен план.

В д...

Кисело Мляко - Йогурт

Много обичам киселото мляко и на всички чужденци, които познавам им разказвам за него. То е полезно и си е чисто българско!
Попаднах на един интересен материал - тест на български кисели млека.
И тук идва думата Йогурт - българска ли е? Аз знам, че е с прабългарски произход и затова ме издразни един коментар в News.bg на един човек, който се дразни на думата и протестира защо са ни налагали чуждица за български продукт.
Доколкото знам, това е думат...
Powered by PageSpeed