avatar

Част 4, предпоследна, на дългото предисловие към историята за Траяна и зловещата котка

Част 4 – „Какви зверове дебнат в къщите, които се продават в САЩ”

Сега да идем на момента, в който грациозната Сюзан решава, че вече иска къща с по-добър изглед и една спалня повече, за да може „мама” да има къде да спи, ако евентуално дойде да помага. Тук бабите наистина помагат много и не знам точно как всички повлекани имат много свестни майки, но парковете са пълни с разкошни баби, което направо не е за вярване....

Ок, казва Боб, ще продаваме старата къща. Тук къщата не е нещо постоянно и завинаги, както ние сме свикнали да гледаме на дома – тук се поживява 2 години в една къща и се после продава без сантименталности – обикновено с печалба, защото имотите непрестанно поскъпват и това е един от най-удобните начини да си сложиш 50,000 долара в джоба за 2 години без да си си мръднал пръстта.

А ако решиш да ъпгрейднеш опикания от Писи и Пуси мокет до паркет, и да сложиш любимите на всички в САЩ кухненски плотове от черен гранит на мястото на ламинатчето – тогава направо слагай още 30-тина хилядарки отгоре към печалбата. Обаче Сюзан не обича да ъпгрейдва, защото после има да се чисти, а Сюзан не вижда смисъл да се чисти. То не е изцапано. А подът и без това не се вижда от предмети и дрехи – защо да се слага паркет, кой да го види тоя паркет? Глезотии....

Та, когато Сюзан и Боб решат да си продават къщата – не си мислете, че я почистват поне заради посетителите... Те са горди американци – каквато е къщата, такава е. Който не я харесва, няма вкус. Или не е истински американец, което е същото.... Но все пак Боб, като по-срамежливият от домакините, грабва накуп всички дрехи от пода и ги захвърля в някой килер-дрешник. Е, ако имате неблагоразумието да отворите дрешника, ще трябва да поработите предимно с крака, защото никой посетител няма да пипа с ръце бельо или други дрехи, които Сюзан е обличала миналия 20-ти век и после е загубила някъде по пода...

Писи, Пуси, Гретхен, Ли и Маги Татчър остават в къщата дори и по време на огледите (е, може би само Гретхен бива изведена на двора, където лае неудържимо и не позволява на кандидат-купувачитеда видят размера и потенциала на двора – обаче на кой му пука, любовта към животните е по-важна).

Ли и Маги Татчър са затворени в детските стаи, където Ли неудържимо се чеше върху креватчето на астматичната сестричка, а Маги Татчър се е настанила в другата стая в креватчето на алергичното към йоркшърския й косъм бебе, но сега за две деца няма да ставят зян животните, я? Важна е грижата за животните, която показва, че сме с добро и голямо сърце.

Писи и Пуси като миролюбиви женска и мъжка котки обикалят наоколо, съскайки страховито през вратата към изпълнените с ревност Ли и Маги Татчър... Все пак Писи и Пуси винаги са били обичните господари на този дом. Пуси, като мъж, спи на гърдите на Сюзан – той е първата й любов, още преди брака с Боб, и вече 12 години се радва на първенството в нежното й сърце. И затова спи с нея - въпреки енергичните протести на Боб, който е одран целия от уж отрязаните нокти на Пуси. За да го омилостиви към котешкия свят, Сюзан е подарила на Боб за 10-годишнината от сватбата им красавицата Писи, кояот вече е едногодишна и мечтае за див секс с карстрирания Пуси. Пуси, обаче мечтае за консерва с риба тон и да издере очите на Боб, задето спи с любимата на Пуси Сюзан.

Ето в такава наситена с любов атмосфера протича почти всеки оглед на имот тук. Ако не ти лети папагал в лицето, ще е хамстер, пуснат на воля. Ако не е, ще е котка, ако не – куче, да речем - малко, лаещо зверски, вътре в дома. Най-приятния вариант е три ротвайлера в двора – едвам се удържаш да не изприпкаш на въздух при тях... Е, как да огледаш двора?

А когато в дома няма животно, което е почти невъзможно при тези тъй любвеобилни хора тук, тогава си в напрежение. Не можеш да се отпуснеш, защото не е нормално. И риалторът ти казва: „Споко, тук няма нищо”... Обаче теб те гризе, не може да няма... Чакаш анаконда, например...

И така, в почти всяка къща, Траяна успяваше да умилостиви всички гадинки, без оглед на порода, пол и възраст. Тя е много нежно момиченце, което кляка до тях и започва да им реди едни слааадки думи на ингилизки (демек, родния език на горепосочените анаконди) и всякакви зверове й клякат. Няма котка, с която тя да не е намерила общ език, макар че аз лично не го разбирам, защото не се долюбвам нещо с котките.

......................

част 1     част 2     част 3                                               част 5>>