avatar

Обичам си BgLog!!! Обичам си и БгЛогерите!!!

Чета тази сутрин постингите и коментарите на главната страница – тъжни, ядосани, обидени, умиротворяващи, приятелски, критични, парадни и т.н. и просто не мога да се сдържа да не напиша:

Наистина, ама наистина много ме кефите, хора!!!
Не заради разправиите напоследък, а по принцип. Без никаква ирония, най-искрено ви споделям моите симпатии.

Някои от блогерите са ми много любими, без дори лично да сме си репликирали някога. Просто защото ги има в БгЛог. Защото ги усещам като сродни души, служат ми за пример в различни сфери на живота и … абе просто са ми симпатични! Хора като Teri, Tanichka, cybercrackerbg, queen_blunder, pavvvlina, Ace Coke, АРАГОРН, Eowyn, IvanAngel, Веселин, kelvinator и много много други, които да ме простят, че не ги споменавам конкретно.

Дори тези, които всъщност недолюбвам особено (не мога да си кривя душата, че съм влюбена във всички), пак много ме кефят! Защото ги има в БгЛог. Защото ме карат да се замислям за разни неща. Да опитвам да разбера защо, например, този човек сега така се пали за това или онова, защо така реагира на туй или онуй, защо се натъжава, радва, обижда … Интересно ми е да чета публикациите на хора разнообразни, чието мнение по дадени проблеми е на 180 градуса различно от моето, за чиито проблеми и вълнения до момента дори не съм се и замисляла, че съществуват …

Колебах се дали да напиша това по-горе, но в крайна сметка реших, че добрите емоции 1000 пъти повече заслужават да бъдат написани отколкото негативните.

Всичко започна с коментара, който дадох на вчерашния тъжен постинг на моя най-добър приятел Тери – нещо, което чисто и просто искам да кажа на висок глас:

БгЛог е пълен със страхотни хора; с много хора, за които дори не подозираме колко са готини!

И още нещо. Не обичам конфронтациите, обидите и сръдните. Но много, ужасно много държа на плурализма. Затова ми се иска БгЛог да продължава да бъде една плуралистична платформа за изразяване на мнение. За мен лично това е най-ценното качество на тази блогерска общност.

Благодаря на Тери, че създаде този сайт! Благодаря на всички останали, че го направиха това, което е!
Защото на мен ми харесва ...