avatar

Любовта, женитбата и всичко останало...

Много оживени дискусии се направиха напоследък в блога на тема любов и женитба.  http://bglog.net/BGLog/16208 Слагам линк само към този постинг, понеже се надявам авторката да не се сърди на приятел. Имаше още доста.
 Аргументите и от двете страни си ги биваше, чувството за хумор тоже. А размяната на коментари със снимки от младостта ме накара да се усмихвам с цялата си душа. Тук предлагам една нова гледна точка от днешните новини на Aktualno.bg. Не се стряскайте, че се касае за смърт. Смъртта, живота, любовта и женитбата са неразривно свързани:
    

На 117 г. почина най-старият човек на Земята - жителят на Лвовска област в Украйна Григорий Нестор, предаде ИТАР-ТАСС.

До преклонна възраст столетникът работил като пастир на село и бил заклет ерген.

На въпроси относно тайните на дълголетието той отговарял, че никога не се е женил и не е увреждал нервната си система на семейния фронт, макар да не е бил безразличен към нежния пол.
Никога не е боледувал и не е приемал никакви лекарства. Не е злоупотребявал и с алкохола.

Е, това е! Всеки е свободен да си мисли каквото ще. Дано един наш общ приятел се поразтуши и посмее. А на едно момиче /"младо, зелено" според фолклорната традиция/, което твърдеше, че любов има, понеже скоро била на сватба ще отговоря:
"Девойко, мари хубава" ако браковете бяха преобладаващо "по любов" или поне по симпатия със сигурност светът щеше да е по-спокоен и хармоничен. "Да, ама не!" - казваше Петко Бочаров