avatar

Какво всяка жена умира да знае: Как да го направя «Мой»?

Дами, нека поставим карите на масата: колко са жените, които могат да се похвалят с достатъчно продължителна връзка, която ги отвежда до сладостния звън на сватбените камбани. И колко от тези „щастливки” могат да поддържат брак, който да не завърши със смрадлив развод, преди още да се усетят дори, какво точно се е случило. Та така... нека не говорим за брака – това не е дори тема, заслужаваща за много от нас внимание през последните години. Но много от нас не могат да си представят, че могат да имат дълготрайна връзка в смисъла на старите традиции, достатъчно дълга, така че да каже или чуе след много години съвместен живот мечтаната дума „Обичам те”. Какво всъщност става?

Има доста атрактивни отговори, идващи до нас от различни посоки – и някои са доста скъпи (било то Бутокс, или пластична операция, консултант по взаимоотношенията, или луксозна ваканция с цел възпламеняване нанова искрата на чувствата). А кой ли го е грижа за цената на етикета, когато нашите взаимоотношения са на ръба на пропастта? Бихме платили всяка цена, само за да узнаем тайната на успешните взаимоотношения.

Е, преди да си извадите портфейла мили дами или да се пуснете в някоя и друга безкрайна терапия по семейни взаимоотношения, опитайте нещо различно – един различен метод, който при това е и доста по-евтин (нещо което е много важно, особено сега, когато сме в икономическа криза и никой от нас не разполага с излишни средства за хвърляне). За разнообразие опитайте да се вслушате в себе си, във вродената ви вътрешна, женска инуиция.

В крайна сметка, голямата тайна да задържим мъжкото внимание е нещо, което вие навярно вече знаете (дълбоко, в самата дълбина на душата си): вие просто трябва да се опитате да го разберете, да узнаете неговите желания и след това разумно и мъдро да използвате тези знания. Факт е, че никой, освен самите ние, не може да ни научи на тази вековна женска мъдрост. На определено ниво, с което ние някакси загубихме контакт, там ние знаем от какво мъжете имат нужда и какво наистина искат от нас, и ако ние си възвърнем тези знания ние ще можем да задържим любовта и уважението му, а заедно с това и самия него.

Всъщност, истинският проблем е: как да се свържем със самите себе си, с тази вътрешна женска мъдрост и интуиция, въпреки цялата лудост на света, в който днес живеем, въпреки всички преувеличени стандарти и очаквания, които сякаш ни бомбардират от всички страни? Как ще разберем истинските нужди на мъжа до нас, неговите желания, дълбоко замаскирани и покрити с дебела обвивка съответстваща на съвременните стандарти (която им е наложена по същия начин, по който е наложена и на нас)?

Не е лесно, но добър начин е да започнете с една много проста техника и за двама ви: започнете да „преувеличавате” вашите благодарности към него. Накарайте го да почувства, че той е ТОЛКОВА специален за вас, че го възприемате като някой, който е от друг свят, правете го толкова често, колкото възможност имате. След това, бързо ще разберете какво очаква той от вас и какви трябва да бъдат вашите взаимоотношения, защото вие ще „биете” по неговите  основни желания чрез вашия  най-основен талант.

Под всичките глупости и претенции, мъжете са всъщност най-нежните и нуждаещите се същества, направо са като малки деца. Това, което мъжът повече от всичко желае и не може да устои е топлина, майчина грижа, възхвала и възторг. Под маската на „мъжкарството” и „мъжествеността” се крие огромната негова потребност от симпатия. И ако вие му я давате постоянно той няма да е в състояние да ви изостави, никога!

Много е подобно на това как се отнасяте към дребничко, недорасло дете за да разкриете неговата добра страна, за да го накарате да се чувства добре. Говорете му «Ти си толкова чудесен, ти свърши такава добра работа, ти си голям и силен и ти можеш да го направиш, защото си специален, ти си най-уникалния човек в целия свят – ти, ти, ти...» И това е голямата тайна да задържите мъжа!

Колкото и детинско и глупаво да звучи, на практика е всъщност много красиво и романтично. Особено ако го правите с любов. Вашият мъж желае през цялото време да чува тези думи на възхищение и възторг, защото мъжете са наистина като малки деца, които имат постоянна нужда от майчини грижи и внимание.

Какво, изглежда ви неустойчив начин на взаимоотношения? Не се безпокойте, неустойчивостта ще се самобалансира, защото това отношение запалва едно друго желание, което мъжете носят в себе си: да бъдат „истински мъже”. Мъжът иска да бъде силен и влиятелен и да ви покаже всъщност колко е велик. И когато се отнасяте към него така, както вече говорихме, вие ще окуражите неговите желания да бъде „велик мъж” много повече в позитивния, отколкото в негативния и арогантен смисъл на думата.