avatar

Борисов и Фандъкова откриват "пътища за никъде"

 

Борисов и Фандъкова откриват „Пътища за никъде”

 

Откриването на „първия реконструиран участък” от бул. „Ломско шосе” в столичния район „Надежда” бе широко отразено от сервилните медии. Ухилен до уши, свойски безцеремонен, бате Бойко обогати колекцията си от прерязани ленти и заедно със столичната кметица проглушиха микрофоните за скъпата инфрастуктурна „придобивка”. Но жителите и гостите на столицата за пореден път се сблъскаха с обратната страна на евтината управленска самореклама.

Покрай пищното тържество някак встрани мина уточнението, че участъкът от 700 метра, който свързва обновения булевард с надлез „Надежда”, ще бъде готов чак наесен. И само часове след тържественото откриване се образуваха километрични опашки от автомобили и автобуси в „дяволския триъгълник” пред надлеза, където „Ломско шосе” пресича улиците „Хан Кубрат” и „Република”. Секундите скорост по разширения булевард, се изкупват болезнено от хиляди шофьори и пътници с дълги минути чакане пред „тапата” на посоченото кръстовище.

Явно никой от правителствените „експерти” не е успял да внуши на пожарникаря и училищната директорка, че прибързаното, предизборно откриване на недовършения булевард не облекчава, а утежнява пътната обстановка в комплекса. Всъщност надежденци още помнят подобни „транспортни” гафове на кмет и премиер. Като „историческия” ремонт на пътя край „Бакърена фабрика”, продължил повече от 2 години и никому ненужния мост над река Суходолска до глуха уличка в квартал „Триъгълника”.

Поредната тържествена изцепка с „Ломско шосе” отново демонстрира същината на „герберското” управление – евтин PR, съчетан с липса на елементарен разум. "Този квартал и булевард са типичен пример за това, което се случва в България" – отсече премиерът. И едва ли някой може да отрече правотата му в предвид множащите се „Пътища за никъде” в „Надежда” и цяла София.