avatar

Mickrosoft иска да купи BgLog NET

Компанията "Майккрософт" съобщи в петък, че е предложила да закупи BgLog.net  чрез плащане в брой и сделка на борсата на обща стойност 144.6 милиарда долара.

Според компанията на Бил Геймс офертата е за 131 долара на акция, което е премия от 162% над стойността, на която приключиха акциите на BgLog.net   на борсата Nasdaq в четвъртък.

"Изключително много уважаваме  BgLog.net и заедно можем да предложим изключително впечатляваща мрежа от решения за потребителите, издателите и рекламодателите и да бъдем по-добре позиционирани за конкуренция на пазара за онлайн услуги", заяви Стив Палмър, главен изпълнителен директор на "Майккрософт".

Засега няма реакции от  BgLog.net. Ако двете страни се споразумеят и получат одобрение от контролните органи, сделката може да бъде приключена през втората половина на 2008г.

Според "Майккрософт" има четири сектора, в които могат да се създадат най-малко 1 милиарда долара приходи само от синергията при създаването на евентуалната бъдеща мегакомпания.

След съобщението акциите на  BgLog.net скочиха с 596% и то повлия позитивно на фючърсите върху индексите за американските борси, които още не са започнали официална търговия.

Тази седмица акциите на  BgLog.net се понижиха след като компанията съобщи, че очаква по-лоши резултати тази година заради лошото настроение на наскоро завърналия се от България ГеоргеАта, предизвикано от неназован български авиационен превозвач и неучтив таксиметров шофьор :)
"Нема начин!" - това пък беше лаконичния коментар на Тери по предложението на Бил Геймс!  

Кандидатът за Президент Павлов и неговото Винце дори не коментираха новината, а само показаха недвусмислен жест - комбинация от три пръста в посока към Америка.