Всички постове по измама ключова дума

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Le fabuleux destin d'Alexander Nikolov

Тези дни се случи нещо интересно. Медиите гръмнаха в един глас за измамникът във Фейсбук Александър Николов, който потърпевши разкрили, че се казва Спас Василев и живее при техните в Кочериново.
С интерес проследих новините и се зачетох във Фейсбук профила на Николов, както и в сайтовете, в които е писал. И искам да споделя някои размишления.

Всички обвиниха човека в измами. 40 души били опарени от него. Все хора на висота - известни ...
avatar

Ах, тези лоши българи!

Или неподправената истина за поредния „расистки” инцидент в близост до центъра на София

avatar

ИЗМАМАТА „НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС”

    На фона на дълбоката политическа криза, в която новото правителство и новият парламент въведоха страната, все по-шумно се пропагандира и все по-отчетливо се откроява тезата за смяна на избирателния закон. Само глупци и наивници обаче могат да вярват, че днешните обитатели на Народното събрание, които сътворяват гаф след гаф, повечето доста груби, а други – направо трагични (като кандидатурата на г-н Делян Пеевски за председател на ДАНС; или ...

avatar

„ЦАРЯТ Е ГОЛ” или НИЩЕТАТА НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО

     Без съмнение днешното изкуство е отражение на отношенията, които господстват в модерното общество – меркантилизъм, постигане на печалби без оглед на средствата, консуматорска мания, подклаждана от търговците чрез тотална реклама. Поставено в тази неблагоприятна свръхкомерсиализирана среда, то мутира от продукт с художествена стойност до нискокачествена търговска стока. Причините за тази колосална девалвация е много проста – тези, ...

avatar

АФЕРИСТИ ОТ ГЛОБАЛЕН МАЩАБ

    Краят на миналата година беше ознаменуван от гръмкото разкриване на една грандиозна афера. Журналисти от американкото агентство Bloomberg провеждат собствено разследване на основата на материалите, предоставени им от сенатора Бърни Сандърс (Bernie Sanders). Резултатите от това разследване шокират както гражданите на САЩ, така и световната общественост.

    От 2007 до 2011 г., тоест в разгара на икономическата ...

avatar

ЗАЛЕЗЪТ НА ИЗКУСТВОТО

    Изкуството вероятно е възникнало от вътрешната потребност на индивида да изрази себе си, да се легитимира и реализира като личност и творчески субект, да направи своите идеи, представи и светоусещане достояние на другите и да демонстрира способностите си пред тях. Със специфичните си средства и възможности то е дало възможност на хората да оставят за следващите поколения натрупаните опит, знания и умения и да ги запазят за ...

avatar

Сапунени мехури

За турските сериали... Аман /от сапунки/! Ай, стига, бе!

 

Бих искала да споделя лекото си отвращение и голямата си надежда да се сети някой и да ги свали от най-гледаното телевизионно време.
avatar

TED talks 2009 част I

И така. Това е първият ми постинг в бгблог. Един вид- началото. Надявам се да има и развитие, но да не се надценяваме.. за това ще пиша в някоя по-нататъшна публикация, надявам се.

    В последните дни попаднах на презентациите в TED от тази година. За тези от вас, които за пръв път чуват това име, става дума за организация, която периодично събира и дава трибуна на хора, които са постигнали значителни успехи в дадена област...

avatar

Какъв е начинът за противопоставяне спрямо измамите при наемане на работа в търговската сфера?

Една много популярна схема продължава до ден-днешен да си действа безотказно. Тоест: наемат те, обещават ти добра заплата, а към края на месеца ти казват, че не са доволни от работата ти. Не само че не ти заплащат дължимото за труда и старанието, а даже по обиден начин ти приписват несъществуваща вина. Много е долно, но все още се злоупотребява с доверието на хората на наемния труд.

avatar

Новият Вальо Топлото

Този път ще му викат Ицко Вретеното или нещо подобно. За който не знае за какво говоря - тук. Поредните присвоени милиончета, поредните пре**ни данъкоплатци, поредните "шокиращи разкрития".

Работата е там, че всичко е прекалено поредно, за да е шокиращо. Готов съм да се хвана на бас с когото пожелае за три каси кисело млекце, че сценарият с Ицко Вретеното ще се развие както следва:

1. Ще влезе в ареста и ще полежи в него два-три месеца
2. Ще го раз...
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET