първи клас

Преглед: >
 

Събиране и изваждане на числата до 9. Сбор на три числа

Сигурно някои колеги ще се учудят, прочитайки темата, защото знаят, че моите ученици са второкласници. Не, няма грешка в заглавието. Представям ви презентацията от коледния урок, който колежката Мая Тисовска показа пред родителите на своите първолачета. С удоволствие помогнах при изготвянето на презентацията, защото съм убедена в силата на екипната работа, пък и като главен учител имам задължението да помагам на колегите си.

Урокът много ...

"Открий думата от картинката" - игра по четене

Да се похваля и аз - открих един много сладък сайт с игри за малки ученици. Той е на английски, но и автоматичните преводачи вършат работа, за да се ориентира човек в идеята на дадена образователна игра.

Наистина има какво ново да се научи от там и да се приспособи за нашите условия.

Ето какво адаптирах аз.

Ръкописните букви - анимирано изписване в графичната мрежа

Идеята за образците с анимирано изписване на ръкописните букви отлежава у мен от няколко месеца. Руми знае за нея, защото й я споделих още на срещата във Велинград. Всъщност, Руми беше човекът, който ме насочи към сайта logoped-bg.info, откъдето взех анимираните изображения.

Най-накрая, след многократно отлагане да се заема със задачата, днес дойде моментът, в който съм готова с двете презентации

"Число и цифра 9" - презентация за въвеждане в урока

Доволна съм от днешния резултат в часа по математика и затова споделям с вас една успешна форма за начало на урока.


...

"Задачките на чародея" - продукт с програмата на Вили

Колеги, днес е празник, но ние кога сме спирали да работим? Аз днес си "написах домашното", което обещах, че ще подготвя като упражнение с програмата Sothink SWF Еasy, на която ни учи да работим нашата чудесна колежка Vili Dafcheva.

Ето линк към продукта, който създадох.

Определено съм доволна от резултата.

Игри с гласните А, Ъ, О, У и Е

Урокът ми от днес....

Ребуси с буквите А, Ъ, О и У

Днес опитах нещо ново с моите първокласници - звуко-буквени ребуси с изучените букви. Те трябваше да уловят и запомнят звуковете, а след това да прочетат с тях ребуси, представени с картинки и букви.

Радостното е, че разбраха задачата и се справиха много добре, с което надхвърлиха очакванията ми.

"Число и цифра 5" - презентация към урок по математика в І клас

Може да има всякакви хора в интернет, и въобще в живота - срещат се и сред учителите, за жалост, но това мен специално няма да ме спре да публикувам.

Ако ме крадат, ще търся справедливостта и ще посочвам с пръст крадците, което би било огромен срам и резил за който и да е, мисля аз. А останалото - Онзи, който вижда всичко, ще нареди нещата по най-добрия начин. Вярвам в това!

Сега ви предлагам презентацията към урока ми по математика от днес.

Звук и букви "А, а"

Скъпи колеги, във вторник (по график) ще изнеса открит урок пред родителите и вероятно - пред ръководството. Изобщо, всеки, който проявява интерес, може да дойде да гледа. Започнах подготовката си за урока, като направих презентация, която евентуално ще претърпи промени.

И понеже повече глави мислят по-добре, си рекох да ви покажа какво съм направила до тук, а вие да си кажете мнението. Много ще се радвам на конструктивна критика и на добри идеи...

Числа и цифри 2 и 3. Събиране и изваждане до 3

Четири презентации по математика за І клас с цел по-добро онагледяване при формиране на нови понятия съм архивирала в общ пакет. Предполагам, че става ясно за какво съм използвала картинките, към които липсва конкретно указание.

Това са материали, които направих миналата седмица, но едва днес сколасах да кача в интернет. Защо така все не ми стига времето - не мога да си обясня...

Web accelerated via IISpeed by We-AMP