математика

Преглед: >
 

Урок за деление (когато в частното се получава 0) + безплатна програмка за писане върху десктопа

Колеги, предлагам ви презентация на урок по математика, който проведох в петък с помощта на интерактивната ни дъска. Предполагам, че няма да ви подведа, ако кажа, че от всички интерактивни дъски тя е най-евтиният вариант, който се предлага у нас. Закупена е чрез изд. "Просвета" (http://www.prosveta.bg/libri_magici.html) и с нея върви безплатен софтуер, който може свободно да се изтегли от интернет. 

Софтуерът може да се използва и . ...

Събиране и изваждане на числата до 9. Сбор на три числа

Сигурно някои колеги ще се учудят, прочитайки темата, защото знаят, че моите ученици са второкласници. Не, няма грешка в заглавието. Представям ви презентацията от коледния урок, който колежката Мая Тисовска показа пред родителите на своите първолачета. С удоволствие помогнах при изготвянето на презентацията, защото съм убедена в силата на екипната работа, пък и като главен учител имам задължението да помагам на колегите си.

Урокът много ...

Виртуално помагало тренажор по математика на различни езици, включително и на български

Току-що попаднах на него, търсейки материали, които да ми подскажат идея и да ми помогнат да разнообразя и по-добре да онагледя утрешния си урок по математика, в който с моите ученици продължаваме да разясняваме алгоритъма на пресмятане до 20 при събиране с преминаване и изваждане със заемане на десетицата.

Шаблон за тренажор по математика за упражняване на четирите аритметични действия

Определено не сме малко учителите, които в последно време сме на вълна "тренажори" :) Но няма лошо, мисля аз. "Колкото повече, толкова повече" - беше казало едно очарователно мъдро мече. 

Моят шаблон за тренажор може да се променя по отношение на вида, темата, действията, броя на задачите, слайдовете и т. н. Само най-важното не бива да се променя - ефектите, които позволяват да се появи и след това да изчезне отговорът на пресмятаната ...

"Число и цифра 9" - презентация за въвеждане в урока

Доволна съм от днешния резултат в часа по математика и затова споделям с вас една успешна форма за начало на урока.


...

"Задачките на чародея" - продукт с програмата на Вили

Колеги, днес е празник, но ние кога сме спирали да работим? Аз днес си "написах домашното", което обещах, че ще подготвя като упражнение с програмата Sothink SWF Еasy, на която ни учи да работим нашата чудесна колежка Vili Dafcheva.

Ето линк към продукта, който създадох.

Определено съм доволна от резултата.

"Число и цифра 5" - презентация към урок по математика в І клас

Може да има всякакви хора в интернет, и въобще в живота - срещат се и сред учителите, за жалост, но това мен специално няма да ме спре да публикувам.

Ако ме крадат, ще търся справедливостта и ще посочвам с пръст крадците, което би било огромен срам и резил за който и да е, мисля аз. А останалото - Онзи, който вижда всичко, ще нареди нещата по най-добрия начин. Вярвам в това!

Сега ви предлагам презентацията към урока ми по математика от днес.

Числа и цифри 2 и 3. Събиране и изваждане до 3

Четири презентации по математика за І клас с цел по-добро онагледяване при формиране на нови понятия съм архивирала в общ пакет. Предполагам, че става ясно за какво съм използвала картинките, към които липсва конкретно указание.

Това са материали, които направих миналата седмица, но едва днес сколасах да кача в интернет. Защо така все не ми стига времето - не мога да си обясня...

Ориентиране в пространството

Следващият ми опит за създаване на образователен продукт на флаш. Знам му недостатъците и се надявам да не бият много на очи. На този етап толкова мога. Във Велинград ще бъда прилежна ученичка на Деси и Тони, всичко ще си записвам и ще започна да се справям по-добре.

Учим се да пишем цифри. Число и цифра 1

"Да си първокласник, то не е шега -

колко много грижи имам аз сега..." :)

Доста време отива, за да се подготви един начален учител, обучаващ първолаци, и  винаги има още какво да се желае.

Ето какво приготвих за утрешния си урок по математика на тема "Число и цифра 1".
Page accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET