Играта на Учител.BG продължава

Играта на Учител.BG и образователните общности на BgLOG.net продължава и през месец октомври.

Идеята на играта е следната - учителите са активна група от нашето общество, която създава множество помагала в своята практика. Тяхната работа е толкова разнообразна, че трудно може да се впише в някакви рамки. Изисква толкова въображение и любов, а често и много свободно време за подготовката за всеки един учебен час. Изработват се презентации, пишат се сценарии за тържества, оформят се буквички, цифри, различни електронни помагала, които да помогнат на образователния процес, като го направят забавен за децата. В образователните общности на BgLOG.net постоянно се споделят именно такива помагала, изработени от самите учители и те са много популярни - дават възможност на други колеги да ги ползват в своята класна стая. Концепцията на Учител.BG е донякъде сходна - това е магазин, създаден специално за учителя. В него той може да намери инструменти, които да му дадат възможност да обогати образователния процес с табла, макети, конструктори, микроскопи, телескопи, светофарни уредби, народни носии за момичета и момчета и много други полезни артикули.
Пълно представяне на онлайн магазина може да прочетете тук. В тази статия обявихме и началото на играта, в която всеки, който желае може да се включи, като направи същото нещо, което е правил винаги досега - да сподели с нас създаден от него електронен образователен ресурс. Материал, който да бъде полезен за неговите колеги и да помогне учениците да вникнат по-добре в образователния процес - мисия, която е в сърцето на всеки един учител.

Към този момент има една публикация с автор queen_blunder, която публикува Тренажор за табличното умножение и деление.

Представяме ви отново правилата на играта и ще се радваме, ако се включат повече учители. Наградите са чудесни и ще се оценят от децата, но те не са най-важното - най-голямата награда е усещането, че си дал подкрепа на свой колега, а именно това ще направите, когато споделите с нас свой материал :)

Правилата на играта са прости – публикувайте в общност Начално образование или общност Образование създаден от Вас електронен образователен ресурс, който ползвате в своята практика. Това може да бъде всичко, което смятате за полезно – забавни презентации на PowerPoint, таблици, картинки, документи. Необходимо е в края на публикацията да споменете, че тя участва в играта на Учител.БГ. Победителите ще бъдат определени на база анкета, която ще бъде обявена допълнително.

Награден фонд

1-ва награда - Килимче "Форми, цветове, числа"


Втора награда - Магнитна пунктуация


Трета награда не е само една, а две - двама участници ще получат продукти на стойност 25 лв от сайта на Учител.БГ

Участие в играта с публикуван материал ще може да бъде направено до ще продължи до 15-ти октомври, а след това ще бъдат определени победителите чрез гласуване.